3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Yuntdağı köylerine 14 bin fidan

Yuntdağlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Turizm Derneği (Yunt-Der) ile Çevre Orman İl Müdürlüğü arasında geçen yıl imzalanan protokol kapsamında, Yuntdağı'nda bulunan 46 köye toplam 14 bin ceviz ve badem fidanı dağıtıldı.

Muradiye Orman Fidanlığı'nda gerçekleştirilen fidan dağıtım törenine Vali Yardımcısı Kadri Canan, Çevre Orman İl Müdür Yahya Güngör, Yunt-Der Başkanı Mustafa Uyumaz, Yunt-Der ikinci Başkanı Bülent Özyolcu, Çevre Orman İl Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürü Fatma Alıcı, Ağaçlandırma Mühendisi İbrahim Çolak, Fidanlık Mühendisi Ahmet Yüksekkaya ve 46 Yuntdağı köy muhtarı katıldı. Köy temsilcilerine burada 10 bin adet badem fidanı, 3 bin 200 adet de ceviz fidanı dağıtıldı.

Vali Yardımcısı Kadri Canan, vatandaş için yapılan bu fidan dağıtımında emeği geçen Yunt-Der'e teşekkür etti. Canan, “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Yunt - Der ile Çevre Orman İl Müdürlüğümüz arasında imzalanan protokol gereği yaklaşık 14 bin fidan dağıttık. Bu sene de o yörelerde yetişebilecek ceviz ve madem fidanı türleri tercih edildi. Bu ağaçlandırma projesinde emeği geçen sivil toplum kuruluşu olan Yunt - Der Başkanı Mustafa Uyumaz beye ve Yunt - Der'e de teşekkür ediyorum." dedi.

Yunt - Der Başkanı Mustafa Uyumaz da yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Yaklaşık 2 yıl önce Çevre Orman İl Müdürlüğümüz ile Yuntdağlılar Derneğimiz arasında bir protokol düzenlemiştik. Bunu 2 yıldan bu yana gerçekleştiriyoruz. Bu dağıtım köylü halkımıza destek çıkılması için yapıldı ve gerçekten faydası olacağına inandığımız bir çalışma. Fidan dağıtımımızda bizlere yardımcı olan Çevre Orman İl Müdürlüğümüze ve Sayın Vali Yardımcımız Kadri Canan beye teşekkür ediyoruz.”

Çevre Orman İl Müdürü Yahya Güngör ise yaptığı konuşmada, dağıtılan fidanların yarısını bile meyve vermesi durumunda çok iyi bir gelir kaynağı olabileceğinin altını çizdi. Yaklaşık bir ağaçtan 10 kilo ceviz ve badem alınması durumunda bunun maddi olarak geri dönüşünün Yuntdağı için önemli olacağını belirtti.

Ağaçlandırma Müdürü Fatma Alıcı, dağıtılan fidanların nasıl dikilmesi konusunda kısa bir eğitim verdikten Yuntdağı'ndan gelen köy muhtarları fidanları köylerine götürdü

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 17:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?