30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Yuntdağılı çiftçilere bilgilendirme

Manisa Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından Yuntdağı köylerini kalkındırmak amacıyla, yabani Antep fıstığında en iyi verimi alabilmek için Gaziantep Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü uzmanları tarafından muhtarlar ve çiftçileri bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Osmancalı Tekel Yaprak Tütün İşletmesi Salonu'nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına, Manisa Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı ve Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan ve Hizmet Götürme Birliği Müdürü Şaban Çelik, Tarım İl Müdür Yardımcısı Şener Uysal, Gaziantep Araştırma Enstitüsü'nde görevli Dr.İzzet Acar, Mühendis Kamil Sarpkaya, Tekniker Agah Aktan, Muhtarlar ve üreticiler katıldılar.

Toplantıda açılış konuşması yapan Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan, “Yöremizdeki son yıllarda hızlı bir şekilde üretimi artan Antep fıstığının üretimini daha verimli bir hale getirip, üretimdeki sorunları gidermek için buradayız. 2004 yılından beri Yuntdağı bölgesinde kırsal kalkınma projesini uygulamaktayız. Projenin esas amacı yöremizdeki atıl kaynakları değerlendirip, bölgedeki vatandaşlarımızı daha üretici hale getirmek ve yöre halkının kalkınmasını sağlamaktır. Vatandaşımızı daha üretici hale getirmek ve kalkındırmak için Manisa Valiliği, İl Özel İdaresi, Tarım İl Müdürlüğü, Çevre Orman İl Müdürlüğü ve DSİ Müdürlüğü seferber olmuştur. Bu çalışmalarımıza muhtarlarımız ve yöre halkımızın yakın ilgisiyle ve desteğiyle güzel çalışmalar yaptık. Bölgede alternatif ürünler üretip bölge halkının kalkınması için çalıştık." dedi.

Gaziantep Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü'den Dr. İzzet Açar, muhtarlara ve üreticilere slayt gösterisi eşliğinde, Antep fıstığının yetiştirilmesi için dikkat edilmesi gereken budama, toprağın işlenmesi ve ürünün toplanması hakkında bilgi verdi. Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı ve Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan ve Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Şaban Çelik, DSİ 22. Şube Müdürü Bilgin Telek Türkmen Köyü ve Ortaköy'deki DSİ'nin derin sondaj kuyu çalışmasını yerinde inceledi.

Yetkililerden çalışma hakkında bilgi alan Canan, “Yöremizin kalkınabilmesi, sulanabilir arazilerin artırılmasından geçiyor. Bu bölgedeki kırsal arazileri sulayabilirsek yöremiz daha iyi bir kalkınma içerisinde olacaktır. Buradaki çalışmamız örnek bir çalışmadır. Bu çalışmadan başarı elde edersek yörede bu tarzda derin kuyu sondaj çalışmalarımız olacak. Gölet ve barajlarla sulanabilen arazilerimizi sulayacağız. Diğer arazilerimizi de derin kuyu sondajlardan çıkan sularla sulayıp kırsal arazileri değerlendirip, ekonomi olarak bölge halkının kalkınmasına destek sağlayacağız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 17:02:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?