30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Yuntdağı'nda başarılı sondaj

Manisa Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği ve DSİ 22. Şube Müdürlüğü tarafından Ortaköy ve Türkmen köylerinde iki yıldır sürdürülen sulama amaçlı derin kuyu sondaj çalışmaları başarıyla sonuçlandı.


Manisa Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı ve Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan, DSİ 22. Şube Müdürü Bilgin Telek sondajda su çıkması üzerine sondaj yerine giderek Türkmen ve Ortaköy'de yaşayan vatandaşların su sevincini paylaştılar. Sondaj çalışmalarını yürüten teknik heyetin verdiği bilgiye göre, 200 metre yerin altına inilerek bulunan suyun saniyede 25 litre kapasitede. Çıkarılan su ile damlama sulama yöntemiyle bin - bin 500 dekar arazi sulanabilecek.


Deneme amaçlı derin kuyu sondaj çalışmalarının başarılı bir şekilde sonuçlanmasından sonra bölgede yeni kuyular açılacağını belirten Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan, “Hep beraber uzun zamandır uğraştığımız emek verdiğimiz bir çalışmanın iyi bir şekilde sonuçlanmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Ortaköy, Türkmen ve Düzlen köylülerinin mutlulukları yüzlerinden okunmakta. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz.

Bütün amacımız Yuntdağı Köylerinin kalkınması ve daha iyi bir refah seviyesine ulaşmalarını sağlamaktır. Bu şekildeki çalışmalarımız sonucunda derinkuyu sondajlarından çıkan sularla damlama sulama yapılmalıdır. Köylünün daha iyi verim elde edebilmesi için bu tür çalışmalara önem vermeliyiz” dedi. Canan, derin kuyu sondaj çalışmalarında emeği geçen kurum ve çalışanlarına teşekkür etti.

İha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 18:11:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?