8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Yuntdağı'nda defne ve adaçayı üretimi

Manisa'nın ekonomik durumu iyi olmayan Yuntdağı'nı kalkındırmak ve yöre halkının gelirini artırmak amacıyla hazırlanan tarım projeleri kapsamında adaçayı ve defne üretimi konusundaki çalışmalar, Menemen Tarımsal Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle sürüyor. 

Yuntdağı köylerinde alternatif ürün üretme araştırmaları için, Vali Yardımcısı Kadri Canan başkanlığında Yuntdağı bölgesindeki bazı köy muhtarları, Menemen Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ndeki çalışmaları ve uygulamaları yerinde görmek ve bilgi edinmek amacıyla Menemen'e gitti. İnceleme gezisine katılan heyet, Menemen Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde özellikle defne ve adaçayı üretimi çalışmaları konusunda bilgiler edindi. 

Çalışmalara, aromatik bitkiler sektöründe önemli bir yeri olan KÜTAŞ Tarım Ürünleri A.Ş. Genel Müdürü Tayfur Akın ve iş adamı Ahmet Gözlükaya, Tarım İl Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisleri Mehmet Batman, Mehmet Yurtseven ile Şinasi Karaca da katıldı. Geziye katılan Osmancalı, Siyekli, İlyasçılar, Maldan, Ortaköy, Türkmen, Köseler, Pelitalan, Örselli, Küçük Sümbüller, Büyük Sümbüller ve Karaahmetli köy muhtarlarına, gerekli bilgiler uygulamalı olarak aktarıldı. 

Yuntdağı'ndaki çiftçiler de kabul ederse KÜTAŞ A.Ş. ile önümüzdeki yıllarda defne konusunda sözleşmeli defne üretimine başlanacak. Böylece alternatif ürün arayışında defne de yerini alarak bölge halkına önemli bir gelir kaynağı teşkil edebilecek.
Çalışmaları yerinde izleyen muhtarlar, yapılan inceleme gezisinin yararlı olduğunu belirterek, köylerindeki vatandaşlara, öğrendiklerini aktaracaklarını ifade etti. 

Manisa Vali Yardımcısı Kadri Canan çalışmalarla ilgili olarak, "Daha önce Yuntdağı'nın tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştirilmesine uygun olduğunu görmüş, adaçayı ve defne üretimi için çalışmalar başlatmıştık. Diğer ürünlerle birlikte bu yöredeki insanımıza değişik ürün seçeneği sunmayı hedefliyoruz. Halkımızın da büyük desteğini alan projelerimiz, önümüzdeki günlerde daha yoğun bir şekilde sürecek" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 16:48:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?