3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Yunus Korkmaz dünya şampiyonu

Amerika'nın Colorado Springs şehrinde düzenlenen Dünya Gençler Judo Şampiyonası'na katılan Manisalı görme engelli judocu Yunus Korkmaz Dünya 1.'si olarak altın madalya kazandı.

Daha önce Türkiye'de yapılan Görme Engelliler Judo Şampiyonası'nda 1. olan Yunus Korkmaz elde ettiği bu başarı sonrası Macaristan'ın Debrecen kentinde yapılan Görme Engelliler Dünya Gençlik Oyunları'na katılmış ve gümüş madalya kazanmıştı.

14-20 Temmuz'da Colorado Springs şehrinde düzenlenen Dünya Gençler Judo Şampiyonası'na katılan görme engelli judocu Yunus Korkmaz, 60 kilogramda 9 müsabaka yaparak finalde Brezilyalı rakibini yenip altın madalyaya ulaştı. 26 ülkenin katıldıı şampiyonada 1. olan ve altın madalyayı Türkiye'ye kazandıran milli sporcu Yunus Korkmaz, Manisa'nın gururu oldu.

Sevincini Manisa'da kendisi gibi görme engelli olan arkadaşları ve üye olduğu dernek yöneticileriyle paylaşan Korkmaz, duygularını şöyle dile getirdi: "Bu başarıları elde etmek çok kolay olmadı. Ancak bütün rakiplerimi saf dışı bırakıp altın madalyayı Manisa'ya getirmeyi başardım. 26 ülkenin bulunduğu bu şampiyonada İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı'nı dalgalandırmak benim için gurur vericiydi.”

Korkmaz'ın antrenörü Halil Atmaca ise, “Elde edilen bu başarılar disiplinli ve doğru bir şekilde yapılan antrenmanların sonucudur. Görme engellilerle görenleri kaynaştırarak bu başarıları elde etmiş bulunmaktayız. Başarılarımız devam edecektir.” dedi.

 Yunus Korkmaz'ı başarısından dolayı tebrik eden Manisa Engelliler Kulübü Başkanı Mehmet Göktaş, bu başarıların bir ekip çalışmasıyla elde edildiğini kaydererek, "Burada zor şartlar altında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İhtiyacımız olan desteği aldıkça bu başarılara her gün bir yenisi eklenecektir." şeklinde konuştu. Görme Engelliler Spor Kulubü Teknik Direktörü Ali Atmaca, Manisa'da Judo Süper Ligi'nde erkeklerde yarışan tek kulüp olduklarını açıklayarak, bundan sonraki hedeflerinin İngiltere'nin Londra kentinde yapılacak 2012 Paralimpik Olimpiyatları olduğunu söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 18:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?