3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

“Yurtta Barış, Dünyada Barış"

Özel Doruk İlköğretim Okulu'nda Manisa merkez genelinde “Yurtta Barış, Dünyada Barış" konulu 2. Ödüllü Canlı Performans Resim Yarışması düzenlendi.

Yarışmaya, Akşemsettin, Mesir, Murat Germen, Ali Rıza Çevik, Atatürk, Sekiz Eylül, Şehitler, Türk Hava Kurumu, Ahmet Tütüncüoğlu, Cemal Ergün ve yarışmaya ev sahipliği yapan Özel Doruk İlköğretim Okulu katıldı. Yarışmada dereceye girerek birinci olmaya hak kazanan Türk Hava Kurumu İlköğretim Okulu'ndan İlayda Yılmaz'ı, ikinci olan Akşemsettin İlköğretim Okulu'ndan Eren Sevilen takip etti. Üçüncülüğü ise Özel Doruk İlköğretim Okulu'ndan Seray Ayakta aldı. Yarışmada birinci olan öğrenciye yarım altın, ikinci ve üçüncü olan öğrenciye ise çeyrek altın okulun Genel Koordinatörü Yaşar Coşkun tarafından verildi.

ANAOKULUNUN RESİM SERGİSİ'Nİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AZİZ ERSOY AÇTI

Doruk Ailesi'nin en küçük fertlerinin resim sergisi büyük bir coşkuyla açıldı. Velilerin öğrencileri yalnız bırakmadığı tören, birbirinden şık giyinen miniklerin küçük koro gösterisiyle renklendi. Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ile kısa bir sohbet yapan Doruklular, Ersoy ile beraber açılış kurdelesini kestiler. Ersoy, Doruk Koleji Yönetim Kurulu ve müdürleri birlikte sergiyi gezen veliler, anasınıfı öğrencilerinin kendilerinden büyük emek verdikleri çalışmalara hayran kaldılar.

Resim sergisinin açılışının ardından Doruk Koleji İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı 23 Nisan etkinlikleri programı okulun spor salonunda gerçekleştirildi. Velilere keyifli saatler yaşatan minikler, kendilerine armağan edilen bayramı doyasıya kutladılar. Dünya çocukları olan Doruklu minikler dans gösterileriyle izleyenleri büyüledi. Cumhuriyet çocukları; müzikten, dansa, şiirden, kompozisyona kadar çeşitli gösterilerle velilerinin göğsünü kabarttı.

DORUK KOLEJİ PAMİRA'SINI UNUTMADI

Özel Doruk İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisiyken geçirdiği trafik kazası sonucu 21 Nisan 2003 tarihinde yaşamını yitiren Pamira Akçalı anısına "İnternet ve Çocuk" konulu Manisa merkez geneli 6. Öykü Yarışması düzenlendi. Yarışma sonucunda Manisa Bilim Sanat Merkezi öğrencisi Hilal Oruç birinci olurken, Özel Doruk İlköğretim okulu öğrencisi Bilge Çay ikinci, Atatürk İlköğretim Okulu'ndan Arda Başarıcı ise üçüncü oldu. Birinci ve ikincinin ödülünü Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek altın olarak verirken, üçüncünün ödülünü ise Pamira Akçalı'nın babası Cem Akçalı verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 11:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?