4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Zabıta göz açtırmıyor

MANİSA'DA SAĞLIKSIZ FIRINLAR KAPATILIYOR

Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Tarım il Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu denetimlerde üretim şartlarına uymayan 1 fırın kapatıldı, 16 fırına para cezası uygulanarak 20 günlük uyarı cezası verildi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün Manisalıların hijyen ortamında hazırlanmış, kaliteli ekmeğin tüketimini sağlanması için başlattığı fırın denetimleri hız kazandı. Fırınlar üzerinde denetimleri arttıran Manisa Belediyesi Zabıtası, Tarım İl Müdürlüğü ekipleriyle yürüttükleri ortak çalışma ile sağlıksız şartlarda ekmek üreten fırınların denetimlerini sıklaştırdı. Üretim saatlerinde denetimleri sürdüren ekipler, fırınlardan bakkallara gönderilmek üzere hazırlanan ekmeklerin gramajlarını ve fırınları inceledi. Yapılan denetimler sırasında 16 iş yeri sahibine, ekmeklerin fiyat tarifelerini bulundurmamaktan, sağlık karnelerinin bulunmamasından ve yenilenmemesinden, fırında çalışan personelin giydiği iş elbiselerinden, fırınların satış için sergiledikleri tezgâhların sağlıksız olmasından, hamurların açıldığı ve üstüne serildiği örtülerden ve örtülerin serildiği alanların sağlıksız olması gibi birçok konudan ceza yazıldı. Fırınlardaki denetimlerde tespit edilen tarihi geçmiş yumurtalara da el konuldu.

Denetimlerle ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar, Manisalının sağlıklı ekmek tüketmesini isteyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün talimatıyla zabıtaların sürekli denetim yaptığını söyledi. Laçalar şöyle dedi: “Başkanımız Manisalıların sağlıklı ekmek yemesi için bir çalışma başlattı. İlgili kuruluşlar bu çalışmaya destek verdi. Bu anlaşma gereği fırınların denetimini Manisa Belediyesi ve Tarım İl Müdürlüğü ortaklığıyla ekipler yapacak. Zabıta ekiplerimiz denetimlerini sürdürüyor. Özellikle sabaha karşı yapılan denetimlerde bazı fırınlarda usulsüz üretimler tespit ediliyor. Kaliteli ve hijyen ortamında ekmeğin halkımıza arz edilmeye başlandığı güne kadar bu denetimlerimiz aralıksız olarak gece gündüz demeden devam edecektir. Fırıncı esnafımızın da bu hassasiyete göstereceğine inancımız tamdır. Ancak bu gidişatın bir an önce değişmesi ve kalite, hijyen ortamında hazırlanan ekmeğin satılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle, dışarıdan gelen ve şehirde üretilen hijyen dışı ekmeği, halkımıza yedirmeye gönlümüz el vermemektedir. Onlarında bu hassasiyeti göstermesini istiyoruz” dedi.

MANİSA'DA SAĞLIKSIZ FIRINLAR KAPATILIYOR
MANİSA'DA SAĞLIKSIZ FIRINLAR KAPATILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 18:26:05
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 20:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?