3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Zabıtadan et denetimi

Manisa Belediyesi Zabıta ekipleri, Tarım İl Müdürlüğü, Manisa Veteriner Odası yetkilileri ile merkezdeki et satışı yapılan noktalarda kaçak et satışı ve halk sağlığını tehdit eden zararlı kesimlerin önlenmesi için denetim yaptı.

Denetime Belediye Veteriner İşleri Müdürü Dr. Sait Aslan ve Manisa Belediyesi Zabıta Müdürü Mahir Bedel, Manisa Tarım İl Müdürü Gıda Kontrol Şube Müdürü Engin Kurt, Manisa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hasan Eryılmaz katıldı.

Yapılan denetimlerle ilgili olarak bilgi veren Manisa Belediyesi Veteriner Hekimi Dr. Sait Aslan, et satışı yapılan yerlerin rutin kontrollerinin yapılacağını, halk sağlığını tehdit edecek şartlarda satış yapılan yerlere işlem yapılacağını söyledi. Dr. Sait Aslan; “Hayvan Sağlık Zabıtası Kanunu gereğince, kombina, mezbaha ve hayvan kesimi yerlerinden başka yerlerde, ticari amaçla hayvan kesmek yasaktır. Bu şekilde kesilmiş hayvanlara ait, etleri satanlar idari para cezası ile cezalandırılır. Ayrıca etlere kaçak et muamelesi yapılarak, belediye zabıta birimlerimizce el konularak, imha edilir. Bakanlıktan izin alınmış ruhsatlı mezbahalarda kesilen etler, sağlık kontrolünden geçtiğini ve insan tüketimine uygun olduğunu belirtir sağlık damgasını taşımalıdır. Bu hükümler doğrultusunda, damgası olmayan etler ile etiketi ve üretim izin numarası olmayan sucukların kasaplarda satılması yasaktır” dedi.

Yapılan denetimler ile ilgili açıklama yapan Manisa Zabıta Müdürü Mahir Bedel de Tarım İl Müdürlüğü ile ortak denetimlerin devam edeceğini söyleyerek, “Halkımızın sağlı için yapılan denetilmede kasap esnafımızda kaçak et ve et ürünlerine rastlanılmadı. Bazı ufak tefek eksiklikleri bulunan 4 kasap esnafımıza ihtar ve uyarılarda bulunuldu. Esnafımızın göstermiş olduğu duyarlı davranışlardan dolayı kendilerine çok teşekkür ederiz” diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 18:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?