4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Zabıtadan fırın denetimi

Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Manisa merkezdeki fırınları denetledi, merkezdeki 17 fırına kurallara aykırı satış yapmaktan para cezası uyguladı, ihtar verildi.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün “Manisalının ekmeğiyle oynatmam” açıklamasının ardından denetimlerini sıklaştıran Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, önceki gün sabaha karşı fırınlarda ani denetimler yaptı. Ekipler düşük gramaj, hijyenik üretim koşulları ve satış ortamlarında 58 fırını denetledi. Yapılan denetim ve kontrollerde, kanunların belirttiği şartlarda üretim ve satış yapmayan 17 fırına 69-140 TL arasında değişen rakamlarda cezai işlem uygulandı. Bazı fırınlara da uyarı yapıldı, bir sonraki denetimlerde cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

DENETİMLER SÜRECEK
Ani denetimlerin periyodik olarak ve değişik zamanlarda tekrarlanacağını belirten Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar, halk sağlığının her şeyin önünde olduğuna dikkat çekerek Manisa Belediyesi’nin ekmek konusunda titiz olduğunu söyledi. Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar şöyle konuştu; “Manisa’da yaşayan halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Yaptığımız denetimlerde, fırın ve iş yerlerinde aradığımız öncelikli unsur hijyendir. Hijyene önem vermeyen ve daha önce uyarıldığı halde düzenleme yapmayan iş yerlerine, gerekli ceza işlemleri uyguluyoruz. Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün halkın ekmeğiyle oynatmam söyleminden hareketle denetimlerini sürdüreceğiz. Alınan kararlarla 300 gram ekmek 70 kuruştan satılacaksa bu ekmeğin gramajında oynama olamaz. Buna müsaade etmeyiz.”
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 18:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?