4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Zabıtadan kömür denetimi

MANİSA BELEDİYESİ ODUN KÖMÜR SATIŞLARINI DENETLEDİ

Havaların soğumasıyla vatandaşlar odun kömür alımına yönelmesi Manisa Belediyesi Zabıta Ekiplerini de harekete geçirdi. Kalitesiz kömür satışının engellenmesi ve satışı yapılan odun, kömürlerin eksik kilogramda satılarak vatandaşın mağdur edilmemesi için denetim talimatı alan ekipler, sitede satışı yapılan kömürleri kontrol etti.

Yapılan denetimlerde, kömür satıcılarının ölçü aletleri de kontrol edildi, kalibrasyon kontrolleri yapılarak, doğru olup olmadıkları değerlendirildi. Poşetli olan kömürlerin vatandaşa tartılarak verilmesi ve 25 kiloluk kömür torbalarının kilolarının tam olup olmadıkları kontrol edilerek, eksik olanların tamamlanması konusunda uyarılarda bulunuldu. Yapılan kontrollerde, periyodik olarak kontrollere gelmeyen, basküllerinde eksik tartı çıkan, emniyet mührü olmayan, kömür çuvallarında eksik kömür çıkan işyeri sahiplerine, bin 120 TL para cezası uygulandı. Tartı aletlerinin mühürlerinin de kontrol edildiği denetimlerde kaçak kömür kontrolleri de yapıldı, kaçak kömürün satışının ve siteye girişinin engellenmesi için kömür satıcılarıyla bire bir görüşme yapılarak yaptırımlar anlatıldı.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kış aylarında en önemli sorunun hava kirliliği olduğunu hatırlatarak Manisa'nın hava sirkülasyonunu yetersiz olduğu için kalitesiz kömür kullanımını olması halinde hava kirliliğinin tehlike sınırlarına ulaşabileceğini söyledi. Zabıta ekipleri vasıtası ile denetimlerin süreceğini belirten Başkan Ergün, şöyle konuştu; “ Manisa Belediyesi olarak kış aylarının gelmesiyle odun kömür satışlarında rutin kontrollere başladık. Zabıta ekiplerimiz özellikle kente kaçak kömürün girmemesi konusunda özveriyle çalışıyor. Bu konuyla ilgili denetimlerden önce ekip sayısını artırarak kaçak kömür girişini engellemeye başladık. Bunun yanı sıra Manisa'nın hava dolaşımının yetersiz olması kış aylarında hava kirliliğinin artıran önemli etkenlerden. Dolaşımın yetersiz olduğu yerde kalitesiz kömür kullanımı da kirliliği arttırabiliyor. Bu nedenle kömür satışı ve dağıtımı yapılan yerlerde kömürün kalitesine dikkat edilmesini istiyoruz."

Zabıta ekiplerinin kömürcüler sitesinde ölçü ve kalite kontroller yaptıklarını dile getiren Ergün" Bu kontroller aralıklı ve ani denetimler halinde devam edecek. Kış aylarında kalitesiz kömür kullanımının önüne geçemezsek hava kirliliğinin önlememiz güçleşir. Bunun yanı sıra zabıta ekipleri marifetiyle kömür kullanılan apartmanların doğalgaza geçmeleri ya da bacalarının modern filtrelerle donatmalarını istiyoruz. Bu konuda denetimler sıklaşarak artacak. Hava kirliliği konusunda Cevre Orman İl Müdürlüğü'nün de katkısıyla denetimler yapılacak, kirliliğe neden olan apartmanlara yaptırım uygulanacak. Isınırken havayı kirletmememiz lazım.

Manisa'nın coğrafi konumu itibariyle hava akışında bir sıkıntı var. Bu sıkıntı kış aylarında üst seviyeye çıkıyor. Kalitesiz kömür kullanımı ve kömürlerin bilinçsizce yakılması da bu kirliliği artırıyor. Bu nedenle herkes üzerine düşeni yerine getirmeli.” dedi

MANİSA BELEDİYESİ ODUN KÖMÜR SATIŞLARINI DENETLEDİ
MANİSA BELEDİYESİ ODUN KÖMÜR SATIŞLARINI DENETLEDİ
MANİSA BELEDİYESİ ODUN KÖMÜR SATIŞLARINI DENETLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 17:23:01
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 23:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?