8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Zihinsel engellilerden tiyatro oyunu

Manisa'da Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde kalan hastalar, düzenledikleri tiyatro oyunu ve söyledikleri şarkılarla izleyenlerden büyük alkış aldılar. 

Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu'ndaki tiyatro gösterisine; Belediye Başkanı Bülent Kar, Sağlık İl Müdürü Ziya Tay, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Baş Hekimi Ahmet Ayer, Gönülden Gönüle Derneği Başkanı Burhan Kurtoğlu, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi doktorları, hemşireler ve vatandaşlar katıldı. 

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde yatan hastaların el emeği göz nuru ile yaptıkları Belediye Kültür Sitesi Fuaye Salonu'ndaki el işi ve resim sergisi açılışını yapan Belediye Başkanı Bülent Kar, Sağlık İl Müdürü Ziya Tay ve Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Baş Hekimi Dr. Ahmet Ayer ile birlikte sergiyi gezdi. Dr. Ahmet Ayer, resimler hakkında davetlilere teker teker bilgi verdi. 

Daha sonra protokol üyeleri ve davetliler, Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu'ndaki tiyatro ve şarkı söyleyen hastaların gösterilerini izlediler. 

Tiyatro gösterisinden önce bir konuşma yapan Manisa Ruh Sağlığı ve 
Hastalıkları Hastanesi Baş Hekimi Ahmet Ayer, "Elazığ'da bulunan Ruh 
ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden daha önce bizim hastanemizin 
kurulduğunu öğrenmek bizleri mutlu etti. 

Sayın Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'a önce Doğu'da bir yere ruh ve sinir hastalıkları hastanesi açalım diye teklif götürüldüğünde, 'Sadece Doğu'da olmaz. Bir tane de Batı'da bir yere açalım' diye teklif ettiler. Bundan sonra, bir tane Elazığ'da bir tane de Manisa'da ruh ve sinir hastalıkları hastanesi açılarak hizmete girmiş oldu. Ardından, Bakırköy ve Samsun hastaneleri hizmet vermeye başladı. Türkiye'nin en önemli hastanesinin hastanemiz olarak gösterilmesi de bizleri ayrıca mutlu etmiştir" diye konuştu. 

Sağlık İl Müdürü Ziya Tay ise "Sayın Başhekim Ahmet Ayer ve hemşireler, yıllardır halkın gözündeki imajını ve sarı bina imajını değiştirmek için ciddi gayret gösterdiler. 

Hastanemizin fiziki durumu, 3 yıl önceki durumuyla kıyaslanmayacak şekilde düzenlenmiş ve iyileştirilmiş durumda. 400 yatak kapasiteli devlet hastanesi ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden 600 yatak daha alarak daha düzenli hale getirildi. 

Katkılarından dolayı Baş Hekim Ahmet Ayer'e ve doktorlara teşekkür ederim" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, zihinsel engelli hastalar tiyatro gösterilerini sundu ve söyledikleri şarkılarla protokolü eğlendirdi.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 17:29:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?