4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Zincirleme kaza: 1 ölü, 5 yaralı

Manisa'da, aşırı hız nedeniyle şerit değiştiren otomobilin neden olduğu zincirleme kazada 1 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

Kaza, Mermerciler Sitesi önünde meydana geldi. Mesut Özer (19) yönetimindeki 45 DE 390 plakalı Opel marka otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine karşı şeride uçarak Turgutlu yönünden Manisa'ya giden Serkan Akar yönetimindeki 10 SC 316 plakalı minibüse çarptı. Arkadan gelen Nazmi Aydın yönetimindeki 35 UP 041 plakalı Megan marka araç ise yolda savrulan minibüse çarptı. Bu sırada seyir halinde olan jandarma aracına da çarpan minibüs hurda yığınına döndü. Minibüs içindeki sürücü Serkan Akar kazanın etkisiyle arka tarafa fırlayarak feci şekilde can verdi. Yanında oturan kardeşi Emrah Akar (21) ise yaralandı. Görevliler tarafından minibüsün çevresi kesilerek ceset bulunduğu yerden çıkarılıp morga kaldırıldı.

Kazada neden olan otomobil içindeki 4 kişiden arkada oturan Murat Yıldırım (17) vatandaşların yardımıyla araçtan çıkarıldı. Serdar Demir (21) ve sürücü Mesut Özer ile yanında oturan Abdullah Topçu ise araç içinde sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin yardımıyla bulundukları yerden güçlükle çıkarılan gençler ve minübüsteki Emrah Akar Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazaya karışan 35 UP 041 plakalı Megan marka aracın sürücüsü Nazmi Aydın kazadan yara almadan kurtuldu. Kaza anını anlatan Aydın, "Opel marka araç şerit değiştirerek uçarak minibüse çarptı. Bu sırada ben de aniden savrulan önümdeki minibüse çarptım. Şerit değiştiren otomobil çok hızlıydı" dedi. Jandarma aracının da hafif hasar gördüğü kazayla ilgili soruşturma başlatıldı
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2009 Cumartesi 10:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?