22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Mecidiye festivalle moral buldu

Manisa'nın Akhisar İlçesi'ne bağlı Mecidiye Beldesi 1. Kavun ve Karpuz Festivali'nde sahne alan sanatçılar belde halkına eğlenceli saatler yaşattı.

Belde meydanında düzenlenen festivale, Akhisar Kaymakamı Seyfullah Hacımüftüoğlu, Akhisar Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, Cumhuriyet Savcısı M. Kemal Adalı, belde belediye başkanları, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı. Mecidiye İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan halk dansları ekibinin folklor gösterilerinden sonra konuşan Mecidiye Belediye Başkanı Murat Yıkmaz, "Kasabamızda tütün tarımından sonra kavun ve karpuz da piyasaya damgasını vurmuştur. Ürünümüzü daha iyi tanıtabilmek için 1. Kavun ve Karpuz Festivali'ni düzenleme kararı aldık. Fakat ülkemizde çarpık ve düzensiz tarım politikası yüzünden piyasalar kavun ve karpuz fiyatlarını olumsuz etkiledi. Bu durum çiftçimizi derinden üzdü ve zarara uğramasına neden oldu. Üreticilerimizin bu mağduriyeti karşısında kavun ve karpuz festivali etkinliğimizle çiftçimize moral vermek istedik. Gelecek yıllarda daha zengin etkinlikler yapacağız" dedi.
Konuşmaların ardından gecede sahne alan Küçük İbo, Huri Sapan, Semen, Naz ve Filiz, davetlilere ve belde halkına unutulmaz bir gece yaşattı. Mecidiye Belediye Başkanı Murat Yıkmaz, gece sonunda sanatçılara kavun ve karpuz hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 17:55:28
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 18:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
büşra zafer IP: 78.177.158.xxx Tarih : 17.03.2009 13:24:28

kasabamızı daha farklı bir şekilde görmek isterdim.2005 yılından kalmış bir fotorafla değil.:neyse buda güzel en azından kasabamızla ilgili yorum görebiliyoruz..belediye başarılarının devamını dilerim...!