2
Mayıs
2024
Perşembe
AKHİSAR - MANİSA

Bekir Pehlivanoğlu

Manisa Valisi Orhan Işın, Ege Bölgesinin köklü kuruluşlarından Pehlivanoğlu Şirketler Grubunun, Manisa'nın Akhisar ilçesi'nde açacağı  Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu nun temel atma törenine katıldı. Törene Akhisar Kaymakamı Seyfullah Hacımüftüoğlu, Manisa ve Akhisar Protokolü, Pehlivanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve çalışanları, Eğitimciler ve Vatandaşlarda katıldı.

Akhisar Hashoca Mahallesinde 2005 yılı Eylül ayında hizmete girmesi planlanan Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu 24 derslikten oluşacak ve 720 öğrencinin öğrenim görmesini sağlayacak.

Temel atma töreninde konuşma yapan, Pehlivanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Pehlivanoğlu ( (üstün hizmet) anlayışı ile çeyrek asırı geride bırakan Pehlivanoğlu Şirketler Grubu, doğduğu topraklarda hizmete açacağı bu okul ile, ülke çapında başlatılan eğitim seferberliğine de küçük bir katkıda bulunmayı hedefliyoruz. 25 yıldır dürüstlük ve müşteri memnuniyeti ilkesi ile hareket eden Pehlivanoğlu olarak, sosyal sorumluluk ve görevlerinin de bilinciyle hareket ederek, topluma hizmet etmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. 12 yaşında burada başladığım mücadele 40 yılı aşkın süredir aynı şevk ve heyecanla devam ediyor. Bende bir öğretmenim,eğitimci olarak bu güzel ülke için bizde destek için eğitim için varız demenin gururunu yaşıyoruz ) diyerek duygulanan Pehlivanoğlu gözyaşlarıyla yaşadığı hazzı ve düşüncelerini paylaştı.

Ardından Akhisar Kaymakamı Seyfullah Hacımüftüoğlu, yaptığı konuşmada; (Pehlivanoğlu Şirketler Grubuna katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu çalışma sıradan bir çalışma değil,eğer 21. yüzyıla hazırlanıyorsak, önce eğitimin fiziki koşullarını çağdaş seviyeye getirmeliyiz, dedik ve harekete geçtik, bu hareket sırasında herkesten yardım aldık, fakat yardımların en büyüğünü Manisa Valimiz Sayın Orhan Işından aldık, bizleri maddi ve manevi destekleyerek, buranın kamulaştırılmasını sağladılar. İl Özel İdaresinin Kamulaştırma Bedeli 700 milyardı, 450 milyarı bize tahsis ederek , Akhisar a ve ilçelerimize verdikleri önemi bir kez daha gösterdiler, kendisine çok teşekkür ediyoruz ) dedi.


Temel atma töreninde Vali Orhan Işın yaptığı konuşmada; (Akhisar a gelirken yol yapımını da inceledim bitmesine az kalmış, Organize Sanayi Bölgesine de ziyarette bulunduk, yurtdışına ihracatlar, her geçen gün gelişerek kalitesiyle artarak devam ediyor, çalışmaların başarıyla devam etmesine sevindim. Bugün burada bulunmanın ayrı bir mutluluğunu paylaşıyor, heyecanını yaşıyoruz. Başarıya giden yol eğitimli olmaktan geçiyor, Valilik olarak Eğitime % 100 destek vermeye devam ediyoruz. Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu nun temelini atacağımız bu yer İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık olarak 450 milyar liraya alınmıştı. Bu şekilde değerlendirilmesi inanın beni de duygulandırıyor, bizler Manisa ili olarak aslında çok şanslıyız, Manisalı Hayırseverler Türkiye de ilk sıralarda yer alıyor. Ne mutlu ki yüreği güzel insanlar, Manisa mızda bizlerle birlikteler. Hayırseverimiz Pehlivanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Pehlivanoğlu na eğitime katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Müdürümüzle birlikte, Eğitime Destek Kampanyasında başarılı olan illerden biri olarak, İstanbul a davet edildik. Eğitime en çok destek veren İller sıralamasında ilk 5 sırada yer almanın gururunu yaşadık. İlimize ve ilçelerimize onlarca senede, 400 okul yaptırılmış fakat son 1,5 senede 288 dersliğe ulaşıldı. Eğitime toplam 19,5 trilyon bir katkı sağlanmıştır. Sağlık yönünde ise onlarca senede 23 sağlık kuruluşu yaptırılmış, bunlardan 13 tanesi son 1,5 yıl içinde Valiliğimiz ve Hayırseverlerimizin katkılarıyla gerçekleştirilmiştir. Valilik olarak eğitime % 100 destek vermeye devam ediyoruz, eğitimle ilgili her zaman her türlü desteğe hazırız, hepimize hayırlı olmasını diliyorum, temelini atacağımız Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu nun, Açılışını da elbirliğiyle gerçekleştirmek en büyük dileğimizdir,hepimize hayırlı olsun )dedi.

Edinilen bilgilere göre;


Okul İnşaatının keşif bedeli 1,500.000.000.000 TL,
Şu ana kadar harcanan inşaat bedeli 150.000.000.000 TL,
İnşaata başlama tarihi 07/10/2004
İnşaatın bitim tarihi 16/09/2004
Okulun alanı 2783 metrekare
Okul binasının kullanım alanı 3300 metrekare
Okul bahçesi alanı 2123 metrekare
Derslik sayısı 24
Öğrenci kapasitesi 720
Okulun kullanım şekli
Bodrum Kat : Jimnastik Salonu, Malzeme Odası, Öğrenci Kantini, Kaloriferci Odası, Kalorifer- Kazan Dairesi, Kömürlük-Kömür Rampası-Küllük Bölümü, Hidrafor Odası, Depo, Kız ve Erkek Öğrenci Tuvaletleri
Zemin Kat : (1. Kat 2. Kat 3. Kat) 1 Müdür Odası, 1 Müdür Yardımcısı Odası, 6 Derslik, Kız ve Erkek Öğrenci Tuvaletleri

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar
  • ESRA KURUOĞLU | Acaba villakent Menemen'de de Bir pehlivanoğlu açacakmısınız? | 88.240.188.xxx | 26.07.2009 14:39:46

     ben Villakent MEnemen de oturmakta olan bir öğretmenim. Burası 1000 villanın inşa edildiği bir site ve şu anda 220 konut sürekli olarak kullanılıyor. Yaz aylarında ve haftasonlarında bu sayı daha da artıyor. Yapımı tamamlanmış olan bir alışveriş merkezimiz var ancak daha boş. Biz alışveriş ihtiyacımız için Ulukant Pehlivanoğlunu yada menemen'i kullanıyoruz. Ancak aracımız olmadığı durumlarda bu gerçekten çok güç oluyor. Acaba projeleriniz arasında burada da bir mağaza açma girişiminiz var mı? teşekkür ederiz. Kolay gelsin