2
Mayıs
2024
Perşembe
AKHİSAR - MANİSA

Keskinoğlu Tavukçuluk AŞ.

Kapaklı Zeliha Keskin İlköğretim Okulu

Akhisar'da Keskinoğlu Tavukçuluk AŞ. tarafından yaptırılacak olan 10 derslikli Kapaklı Zeliha Keskin İlköğretim Okulu, 09.10.2003 tarihinde protokolü imzalandı. Okul proje aşamasında. Manisa’da hayırsever iş adamlarının katkılarıyla 8 ayda 14. okulun protokolü bugün imzalandı. Okulu yapacak olan Keskinoğlu Tavukçuluk A.Ş. yetkililerine teşekkür eden Manisa Valisi Orhan Işın, ilköğretimde yaşanan sıkıntıların gün geçtikçe aşıldığını kaydetti.

Manisa’nın Akhisar İlçesi Kapaklı Köyü’ne yapılacak olan 12 derslikli ilköğretim okulunun protokolü için valilik makamında basın toplantısı düzenlendi. Manisa Valisi Işın, Akhisar Kaymakamı Seyfullah Hacımüftüoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir ile Fevzi ve Mehmet Keskinoğlu kardeşler yapılacak okulun protokolünü imzaladı.

Vali Işın, Keskinoğlu Ailesi’nin 1996 yılında da Kayalıoğlu Kasabası’nda babalarının adını verdikleri 14 derslikli İsmail Keskinoğlu İlköğretim Okulu’na yaptırdıklarını, Kapaklı Köyü’ne yapılacak 12 derslikli ilköğretim okuluna da annelerinin adı Zeliha Keskinoğlu isminin verileceğini belirtti. Vali Işın, "Keskinoğlu ailesine eğitime yaptıkları katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendileri hem istihdam sağlayıp hem de ekonomiye katkılarının yanı sıra eğitime de büyük destek veriyorlar. Keskinoğlu ailesinin bu örnek çalışmalarının tüm hayırseverlerimize, iş adamlarımıza örnek olmasını ümit ediyorum. Manisa’da 8 ayda 14. okulun protokolünü bugün imzaladık. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Eğitimin ülkemizde çok önemli bir sorun olduğunun altını çizen Vali Işın, şöyle konuştu:
"Hayırseverlerimizin katkılarıyla yaptırdığımız ilköğretim okulları sayesinde ilköğretimde bu sorun halledilmiş gibi görünüyor ama bazı gözde okullara talep çok olunca sınıflarda yığılmalar yaşanıyor. Okul sayımız arttıkça tüm sorunlar çözülecektir."

Yaklaşık 1 yıl içerisinde bitirilmesi planlanan Zeliha Keskinoğlu İlköğretim Okulu’nun, bünyesinde anasınıfının da bulunduğu 12 derslikli bir okul olacağı, ikili öğretimin yapılacağı ve burada 147 öğrencinin eğitim ve öğretim göreceği açıklanırken, okulun 2003 birim fiyatlarına göre yaklaşık 312 milyar liraya mal olacağı belirtildi.Ve planlandığı gibi 1 yıl içerisinde okul yaptırımı bitti.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar