27
Mayıs
2024
Pazertesi
ALAŞEHİR - MANİSA

112 ekiplerine hizmet içi eğitim

Alaşehir 112 Acil çalışanları, hastaların ilk tedavisinden taşınmasına, çalışanların güvenliği ve hasta yakınlarıyla diyalog konularında eğitimden geçtiler.

Alaşehir 112 Acil İstasyonu binası bahçesinde Acil Hekimi Dr.Bedri Bilge kontrolünde yapılan uygulamalı hizmet içi eğitim çalışmalarında hastayı güvenli taşıma ve çalışanların güvenliği anlatıldı.

Uygulamalı çalışmaları yerinde izleyen ve gereken yerde müdahalelerde bulunan Dr.Bedri Bilge, acil vakalara giden ekiplerimiz hastanın sağlığının yanında kendi güvenliklerini de sağlamaları gerekir. Bu amaçla bakanlığın talimatları doğrultusunda tüm Türkiye'de başlatılan hizmet içi eğitimi kapsamında Manisa İli bünyesinde bulunan 17 tane 112 Acil İstasyonumuzda çalışan personelimizi hizmet içi eğitime tabi tuttuk. Eğitimde personelimize hastaya olay yerinde müdahale, ambulansa güvenli taşıma tekniklerini uygulamalı olarak anlatıyoruz. Her şeyden önce hastaya sağlıklı müdahale yapabilmek için, sağlık personelinin de güvenli olması gerekir. Tüm bu uygulamaları hastaların ve personelin güvenliğini koruyabilmek için yeni teknikleri, yeni teknolojik aletlerin kullanımlarını uygulamalı olarak anlatıyoruz. Temel amacımız yeni teknolojilere uyum sağlamak, teknolojik aletleri doğru kullanabilmek, insan sağlığını korumak için en kısa sürede en doğru müdahaleyi yapabilmek, bunun yanında hasta ve personelimizin güvenliğini sağlamaktır” dedi.

İstasyon bahçesinde yapılan uygulamalı çalışmada, haberleşme, olay yerine en kısa sürede ulaşma, yaralıya doğru müdahale, ambulansa taşıma, en kısa sürede sağlık istasyonuna ulaştırma uygulamaları yapıldı. Müdahale esnasında kullanılan teknik aletlerin kullanımı uygulamalı olarak anlatıl
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 17:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?