5
Mayıs
2024
Pazar
ALAŞEHİR - MANİSA

Patlama içme suyunu zehirleyecek!

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan, Manisa'nın Alaşehir İlçesine bağlı Alkan köyü yakınlarındaki jeotermal patlamalarla ortaya çıkan ağır metal ve borlu akışkanın Alaşehir Ovası'nı kurutacağını, içme ve tarımsal suyu zehirleyeceğini söyledi.

Murathan, akışkanın engellenmesinde İl Özel İdare'nin yetkili olmasına rağmen sorunun çözümünün özel şirkete bırakıldığını öne sürerek, "Eğilimli bir sondajla basınçlı çimento basılarak akışkan durdurulmalı. Her geçen gün bunun maliyeti artıyor" dedi.

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan ve Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Öngür, Manisa'nın Alaşehir İlçesi Alkan köyü yakınlarında

ruhsatlı jeotermal sahada açılan derin sondaj kuyusundaki sıvının tehlike oluşturabileceği konusunda uyarıda bulunmak için basın toplantısı düzenledi. Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan, Alkan köyü yakınlarında ruhsatlı jeotermal sahada açılan derin sondaj kuyusundaki akışkanın kontrol ve denetimden çıktığını, püskürtme ve patlamalar yaşandığını, ağır metal ve borlu akışkanın günde 1.5 metre hızla ilerleyerek içme ve tarımsal suyu zehirleyeceğini vurguladı. 

Murathan, yasa gereği sorunu çözmesi gerekenlerin soruna seyirci kaldığını belirterek yetkilileri soruna el koymaya davet etti.Murathan; "Eğilimli bir sondajla basınçlı çimento basılarak akışkan durdurulmalı. Her geçen gün maliyeti artırıyor" dedi. - 

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2012 Çarşamba 17:11:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?