5
Mayıs
2024
Pazar
ALAŞEHİR - MANİSA

Uluderbent Deresi taştı

Manisalılar güne şiddetli yağmur ile başladı. Sabah erken saatlerde başlayan ve kısa sürede etkisini arttıran şiddetli yağmur yağışı nedeniyle şehir merkezinde birçok ev ve işyeri sular altında bıraktı. Su baskını nedeniyle ev iş yerlerinde maddi zarar meydana geldi. Bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla suları tahliye ederken, su basan çok sayıda ev işyerindeki sular itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi. Şiddetli yağış nedeniyle şehir merkezinde metrekareye ise 31,2 kilogram yağmur düştü. Yağışların bugün ve yarında aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Sabah 04.50'de başlayan ve kısa sürede etkisini arttıran şiddetli sağanak yağmur yağışı uyarılarına karşı tedbirli olduklarını belirten Manisa Belediyesi İtfaiye Müdürü Ali Gül, su baskınlarına kısa sürede müdahale ettiklerini söyledi. Aşırı yağmur yağışı sebebiyle merkez ve kenar mahallelerde 150 ev, işyeri ve depoyu su bastığını aktaran Müdür Gül, "Yağışın şiddetli olması nedeniyle ana kanalların suyu taşıyamaması ve dere yataklarının da su taşmalarından dolayı su baskınları yaşandı. Su basan yerlere İtfaiye, Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından kısa sürede müdahale edildi." dedi.

Sağanak yağmur yağışı sebebiyle teyakkuzda olduklarını, çift vardiya olarak çalıştıklarını aktaran Gül, 100 kişiden oluşan ekip ve araç filosuyla vatandaşlara hizmet verildiğini söyledi. Horozköy mahallesinden geçen Devlet Su İşleri (DSİ) sulama kanalının da tıkanıklıktan dolayı taştığını ve caddelerin sular altında kaldığını dile getiren Gül, yaz döneminde DSİ ile belediyenin ortaklaşa olarak temizlik yaptığını hatırlatarak aşırı yağış sebebiyle geçici bir sıkıntı yaşandığını ifade etti.

Manisa Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri de sabahki yağışların metrekareye 31,2 kilogram yağmur bıraktığını bildirdi. Bugünkü yağışların beklentilerden fazla olduğunu aktaran yetkililer, ilde cuma ve cumartesi günü de yağış beklendiğini belirtti. Pazar günden itibaren yağış beklenmediğini aktaran yetkililer, vatandaşların yağış nedeniyle su baskınlarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Alaşehir

Alaşehir ilçesinde etkili olan sağanağın ardından derenin taşması sonucu 1 inek ve 15 koyun telef oldu. 

İlçeye bağlı Uluderbent beldesindeki, Uluderbent Deresi'nin taşması sonucu Hasan Tavşan'a ait ahır olarak kullanılan alanı su bastı, 1 inek ile 15 koyun telef oldu.

Ayrıca, beldede pazar yeri ve futbol sahası ile 6 iş yerini de su bastı, bir otomobil ise suyla dolu çukurda kaldı.

Su baskını yaşanan bölgede inceleme yapan Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, gazetecilere açıklamasında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerince ekili alanlarda hasar tespit çalışmasına başlandığını söyledi.

Demirci

Manisa'nın Demirci ilçesinde başlayan yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Demirci'de bugün öğle saatlerinden sonra bir anda yağan yağmur ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Yağışın, ilçede son yıllarda görülen en şiddetli yağış olduğu bildirildi. Aşırı yağıştan dolayı ulaşımda zaman zaman aksaklıklar meydana gelirken, bazı binaların zemin katlarında su baskınları yaşandı. Aşırı yağıştan ötürü ilçe merkezindeki döşeme yollarının zarar gördüğü de belirtildi.

Saruhanlı

Sağanak ve dolu yağışı, Saruhanlı ilçesinde tarım arazilerine zarar verdi.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, gazetecilere, etkili olan sağanak ve dolu yağışı sonrası tarım arazilerinde inceleme yaptığını, yağışlarda 2 bin dekar alandaki üzüm bağının bir bölümünün zarar gördüğünü tespit etteklirini söyledi.

Dolunun salkımlara vurması nedeniyle üzüm tanelerinin zarar gördüğünü, hava sıcaklığıyla birlikte ürünün çürümeye başlayacağını dile getiren Okur, "Çok şiddetli yağış yaşandı, ve 2 gün daha sürmesi bekleniyor. Üzüm bağlarının yanı sıra mısır, yeni ekimi yapılan domates, biber, karpuz gibi ürünlerin de zarar gördüğünü gözlemledik" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerinin de hasar tespit çalışmalarına başladığı öğrenildi.


 

AA/iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2013 Perşembe 19:16:35
Güncelleme :13 Haziran 2013 Perşembe 19:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?