19
Mayıs
2024
Pazar
ALAŞEHİR - MANİSA

AKP Alaşehir heyeti Ankara'da

Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan'ın da katılımıyla Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulunan AK Parti Alaşehir İlçe Teşkilatı, ilçede yarım kalmış yatırımların tamamlanması ve eksikliği duyulan yatırımlar için destek sözleri aldı.


Alaşehir heyetinde Kaymakam Musa Uslan'ın yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Çataldere, Devlet Hastanesi Başhekimi Ekrem Çakar, parti yöneticileri ve sivil toplum örgütlerinden temsilciler yer aldı. Heyet Ankara'da sırasıyla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, TBMM 22. Dönem Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Manisa milletvekileri Mehmet Çerçi, İsmail Bilen, Recai Berber ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i ziyaret etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Alaşehir'de uzun süredir yapılması gündemde olan 200 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi projesi için Sağlık Bakanlığı ve TOKİ yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonunda projenin planlamadan çıktığını, gerekli evrakların en kısa sürede tamamlanması halinde 2009 yatırım programına alınarak ihalenin yapılacağını söyledi. Kavaklıdere Barajı ve Osmaniye Göleti projelerinde son aşamaya gelindiğini kaydeden Tanrıverdi, bu hizmetlerin de 2009 yılı yatırım programında tatbikat projelerinin hazırlanıp ihalesinin yapılacağını açıkladı.


Yağmurdan zarar gören üreticilerin mağdur olması, üzümün para etmemesi nedeni ile tarım kredi kooparetiflerine olan borçlarını gününde ödeyemedikleri için borçların ileri bir tarihe ertelenmesi talebi üzerine Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve tarım kredi kooperatifleri yetkilileri ile görüşen Tanrıverdi, “Yaş üzümde sorun yok. Sergideki üzümün yağmur yemesi nedeni ile çürümeler oldu. Üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için tarım sigortasıyla afet yardımları kapsamında değerlendirmeler yapılacak. Sigorta yaptıranlar bu kapsamdan yararlanabilir. Alaşehir'de Gümrük Müdürlüğü var. İhraç edilen yaş sebze ve meyve gibi ürünlerin koruma altına alınması için Karantina Şube Müdürlüğü'nün kurulması talebi üzerine bu müdürlüğün Alaşehir'e getirilmesi için gerekli çalışmalar başlatıldı." dedi.


“Biz yatırımlarımızı seçimlere endeksli değil insanlarımıza hizmet için yapıyoruz." diyen Tanrıverdi, "İletilen projelerin takipçisiyiz. Son olarak Kavaklıdere kasabasında jeotermal ihalesi yapıldı. Alaşehir - Salihli, Alaşehir - Kula karayolları projesinde bir aksama yok. Vakıf eserleri aslına uygun olarak restore ediliyor ve ilgili birimlerden de gelişmeler hakkında bilgi alıyoruz.” diye konuştu.


ALAŞEHİR'E ANADOLU LİSESİ
Alaşehir heyeti daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i ziyaret etti. Anadolu Lisesi'yle ilgili heyetin sunduğu dosyayı inceleyen Bakan Çelik, bu konuda gerekenin yapılacağını ifade ederek, "Anadolu Lisesi hayırlı olsun” dedi. Heyetin ayrıca Anadolu Öğretmen Lisesi konusundaki talebine ise Bakan Çelik "Talebinizde haklısınız fakat bu talebinizi şu an için gerçekleştirmeniz imkansız. Ülke genelinde 190 adet Anadolu Öğretmen Lisesi var. Bunun 4 tanesi Manisa'da. Manisa'nın kontenjan hakkı dolu. Ama Anadolu Lisesi için talebinizi kabul ediyorum ve ikinci Anadolu Lisesi açılacak. Alaşehir nüfus oranına göre 2. bir Anadolu Lisesi'ni kaldırır. Ben dosyanızı onaylayıp ilgili birimlere yolluyorum. Teknolojinin son yenliklerine uygun olarak yapılacak olan Anadolu Lisesi hayırlı olsun.” cevabını verdi.
Heyetin Ankara gezisinin son durağı Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu. Heyet burada TBMM 22. Dönem Başkanı Bülent Arınç ile AK Parti'nin diğer Manisa milletvekillerini ziyaret etti.


Geziyi değerlendiren AK Parti Alaşehir İlçe Başkanı Yaşar Çataldere, taleplerinin yüzde 90'nın gerçekleşmesi sevincini yaşadıklarını belirterek. “Kazanan Alaşehir oldu” dedi

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 15:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?