23
Mayıs
2024
Perşembe
ALAŞEHİR - MANİSA

Alaşehir'de, 'Fotoğraflarla Çanakkale Sergisi'

Manisa’nın Alaşehir İlçesi’nde, Lokantacılar Pastacılar ve Unlu Mamuller Odası tarafından "Fotoğraflarla Çanakkale Sergisi" açıldı.

Manisa Aydınlar Ocağı tarafında organize edilen sergi, Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Bulvarı 16 numaralı boş bir dükkanda açıldı. Açılışa Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş, oda başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Oda Başkanı Yaşar Çataldere, "Aydınlar Ocağı tarafından düzenlenen Fotoğraflarla Çanakkale sergisi büyük ilgi gördü. Çanakkale savaşını ve şehitlerimizi hatırlamak, kalbimizde yaşatmak için bu tür etkinliklerin yapılması gerektiğine inanıyorum. 120 adet Çanakkale fotoğrafı ve savaştan geriye kalan mermi kovanlarının sergilendiği sergi bir hafta süreyle açık kalacak. Tüm Alaşehirliler’in sergiyi gezmesini istiyoruz. 250 bin şehit verdiğimiz Çanakkale destanının yeni kuşaklara anlatılması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Anzaklılar’ın bile memleketlerinin uzaklığına bakmadan Çanakkale’de tören düzenlediklerine dikkati çeken Çataldere, "Bizler de şehitlerimize sahip çıkmalıyız. Düşmanlar 3 günde geçmeyi planladıkları Çanakkale’den 3-5 yılda geçemediler. Çanakkale, Cumhuriyeti kuran 18 kurmay komutanın staj yeri olmuştur. Çanakkale Savaşı’ndan sonra sömürge milletler ayaklanmaya başladı. Bu savaş birçok devlete savaşın nasıl kazanıldığını öğretti. Çanakkale’de Manisa’dan 2 bin 540 kişi şehit oldu. Bu yörenin insanları atalarının niçin oralarda şehit kaldığını öğrenmesi gerekir" diye konuştu.

Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş ise ülkenin geleceğinden endişeli olduğunu ifade ederek, "Hiçbir güç bizi denemeye kalkmasın. Atalarımızın bıraktığı emaneti yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 16:15:26
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 12:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet kaya IP: 88.228.108.xxx Tarih : 15.05.2008 19:15:42

afferım cok gsel olmus bence ancak ben aradıgım bılgıyı bu satfada bulamadım yınede zuper sonıcc!!!!!!!!!Ü