22
Mayıs
2024
Çarşamba
ALAŞEHİR - MANİSA

Alaşehir'de, tüp depoları şehir dışına taşınıyor

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde şehir içerisindeki tüp depoları ile tüp satış merkezlerinin şehir dışına taşınması amacıyla belediye çalışma başlattı.

Oto galerileri, üzüm ticarethanelerinin şahir dışına alınması, ağır tonajlı kamyonların şehir içerisine girişlerinin yasaklanmasından sonra, tüp gaz depolarının ve satış merkezlerinin de şehir dışına taşınması yönünde belediye harekete geçti. Bu çalışmada, vatandaşlardan gelen yoğun talep ve şikayetlerin etkili olduğu öğrenildi. Belediye Başkanı Kadir Daş, uygulamaların hem esnafın hem de vatandaşların menfaatleri gözetilerek yapıldığını dile getirdi. Başkan Daş, "Şehir içinde trafik ve park sorunumuz var. İnsanlarımızın hayatını tehlikeye atmadan gürültüden uzak ve huzur içinde yaşamalarını temin etmek de görevimiz. Yapılan bu uygulamalarda kimsenin mağdur edilmemesi için çok dikkatli davranıyoruz" dedi.

Şehir içine giriş yasağına uymayan kamyon sürücülerine dünden itibaren cezai müeyyide uygulamaya başladıklarını kaydeden Başkan Daş, "Ağır tonajlı kamyonlar şehir içindeki su şebekesine ve yollara zarar veriyor. Ayrıca yaptıkları gürültüden dolayı vatandaşlarımız da rahatsız oluyor. Şehir içi trafiğinde aksaklıkları meydana getirmeleri olayın bir başka yönü. Biz kamyoncularımıza cezaevi yanında eski hayvan pazarının olduğu yerde duş yeri ve çay ocağı olan modern bir garaj hazırladık. Kamyonlar buraya park edilecek. Sadece ev eşyası ve hazır beton malzemesi taşıyan kamyonlar kısa geçici bir süre şehir içine girebilecek" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 14:08:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sükrü Kayacik Mak.Müh.&Islt.Yük.Müh. IP: 84.142.213.xxx Tarih : 26.09.2007 15:21:52

Tüp satis dükkanlarinin sehirdisina tasinmasi cok dogru hatta cok gec kalinmis bir karardir. Yeni sehirlesmelerde butür yanici vede yakici madde satan dükkanlar hem özel emniyet istenilerek hemde Insan hayatini tehlikeye atmiyacak yerlerde satismüsadesi verilmesi gerekir. Alasehir Ekonomisinin tarima daha dogrusu Üzüm üretim ve ticaretine bagli olmasi nedeniyle: 1.Kuru Üzüm Tüccarlarinin, 2.Yan ticaret olanaklari dogurmasi nedeniyle Galericilerin sehir disina cikarilmasi büyük hatadir. Alt yapi sorunu cözümlenerek Tüccarlar vede galericiler Sehirmerkezinde kalmalidir. Iki sektöründe üretimle alakasi olmayip sadece ticaretle iliskisi vardir.Bu iki özel sektörün sehir disina cikarilmasi ile: 1.Gayrimenkul fiyatlari degismistir. 2.Para akisinin Banka sistemi oldugu ticarette insanlar sehirdisina cikarilmasi ile Bankalardan uzaklastirlmis insanlarin Ticaret icin diger ürünleri Sehir merkezinden teminleri önlenmis dolayisyle Alasehir Ticaretine olumsuz etkiliyebileck ortam hazirlanmistir. Örnegin galericiden arac alan,üzüm satan kislerin sehir merkezinde "gelmisken sunuda yapayim,yemek yiyeyim v.s." seklindeki hizmet sektöründen birakacaklari paralar alicilarin transit gecme olanaklari dolayisle engellenmistir. Sehir alt yapisi,yol,sokak sorunlari baska yöntemlerle cözümlenebilir.