16
Mayıs
2024
Perşembe
ALAŞEHİR - MANİSA

Alaşehir'de ekmek fiyatlarına zam

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde 200 gram ekmek 300 YKr'tan satılırken gramajı 300'e çıkarılarak fiyatına da 0.20 YKr. zam yapıldı. İlçede bugünden itibaren ekmek 0.50 YKr.'tan satılmaya başlandı. 

Alaşehir'in günlük ekmek ihtiyacının 45-50 bin civarında olduğunu belirten Alaşehir Lokantacılar, Pastaneciler, Unlu Mamuller ve Fırıncılar Odası Başkanı Yaşar Çataldere, ilçede 21 adet fırın olduğunu ve hepsinin kara fırın olarak hizmet verdiğini ifade ederek, "Yöremiz kara fırın ekmeği damak tadına alışkın. Ancak bu tür üretimin maliyeti de yüksek. Kara fırında sadece meşe odunu yakılıyor. 

Zaten un, işçi girdi maliyetleri de yüksek. Dolayısıyla bu zam kaçınılmaz oldu. Makinalaşmış bir üretimde işçi sayısı düşük olabiliyor, oysa kara fırın üretiminde otomatik fırınlara oranla daha fazla işçi çalıştırılıyor. Ayrıca zam sadece fiyata yapılmadı, halkımızı da düşünerek gramajı da artırdık. Halkımızın bizi bu konuda anlayışla karşılayacağına inanıyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2007 Perşembe 13:47:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sükrü Kayacik Mak.Müh.&Islt.Yük.Müh. IP: 84.142.208.xxx Tarih : 11.02.2007 02:12:35
Sn.Baskan hakli.Bugün sadece Firicilar degil bir cok sektörde Fiyat-Maliyet analizi yapilmiyor daha dogrusu Meslek sahipleri Maliyet hesaplamasini yapmasini bilmiyorlar. gercek Maliyet analizi yapsalar süphesiz daha fazlaya mal ettiklerini görecekler.Amortisman denen deger kaybini ben degil Alasehir'de Türkiye'de kücük isletmelerin hesaba koyduklarini görmedim.Tüm girdileri(UN,su,elektrik,Bina kira veya kendi mali ise Amortismani,makina ve kullandigi araclarin gereclerin amortismani, isci sosyal haklari,odun,paket,satilmiyan yada geri dönen ekmek maliyeti v.s.) hesap etseler bu gramajdaki ekmek fiyati herhalde 0.60 YTL cikar.Baskana kolay gelsin diyorum ve hesaplarini denk yapmalarini temenni ediyorum.