16
Mayıs
2024
Perşembe
ALAŞEHİR - MANİSA

Alaşehir'de su krizi

Alaşehir'in Kurudere ve Horzumsazdere köylerinden sonra Kestanederesi Köyü'ndeki bağlar ve bahçeler de susuzluktan dolayı kurudu. Çaresiz üreticiler bu yıldan umudundu kesti, önümüzdeki yıl için yağmur bekliyor.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde susuzluk tarım sektöründe krize neden oldu. Ziraat Mühendisi Ufuk Beklen'i incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gönderen Ziraat Odası Başkanı Başkan Necdet Türk, fiğ, arpa ve buğday gibi ürünlerin afet kapsamına alındığını hatırlatarak şunları söyledi: "Bağların bu kuraklık afeti dışında bırakılmasının mantığı yok. Alaşehir'in yüzde sekseni bağcılıkla geçiniyor. Bu yanlış acilen düzeltilmeli" diye konuştu.

Alaşehir Ziraat Odası Ziraat Mühendisi Ufuk Beklen, daha önce Kurudere ve Horzumsazdere köylerinde yaptığı incelemelerin ardından bu kez Kestanederesi köyünde incelemelerde bulundu. Kurudere ve Horzumsazdere köylerinde yaşanan susuzluktan kaynaklanan sorunların Kestanederesi'nde de yaşandığına dikkat çeken Beklen, "Bağların yanı sıra Koyungülü mevkiinde dikili fasulye, domates, mısır ve benzeri gibi bahçe bitkileri de susuzluk nedeniyle kuruyor. Köylü vatandaşlarımız bundan birkaç yıl önce sulama sorunlarını çözebilmek için kendi imkanlarıyla sulama havuzları yapmışlar. Bunu besleyen kaynaklar kuruduğu için sulama havuzları işlevini yitirmiş durumda. Susuzluk çeken köylerimizde sorununun daha da büyümemesi için bir an önce önlem alınmalı" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2007 Salı 17:56:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?