28
Mayıs
2024
Salı
ALAŞEHİR - MANİSA

Annesine şifa oldu

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bir yıldır karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören emekli ilkokul öğretmeni Ayşe Aynur Geli'ye (50) yaşam aşısı 26 yaşındaki oğlu İsmail Geli'den geldi.

Aşırı yorgunluk, halsizlik şikayeti ile doktora giden Ayşe Aynur Geli'ye, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde Hepatit B teşhisi konulduktan sonra ilaç tedavisi başladı. Geli'ye karaciğer nakli gerektiği bildirildi. Kadavradan bağış çıkmayınca, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Gümrük Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan oğlu İsmail Geli nakil için gönüllü oldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde Başhekim Prof.Dr. İbrahim Astarcıoğlu, Prof. Dr. Sedat Karademir, Doç. Dr. Hüseyin Astarcıoğlu ve Yrd.Doç. Dr. Tarkan Ünek'ten oluşan nakil ekibi, operasyonu gerçekleştirdi. Eşinin çok hızlı ilerleyen rahatsızlığına tek çarenin nakil olduğunu öğrendiklerinde büyük şok yaşadıklarını belirten emekli işçi Mustafa Geli (53), "Bu durumu bir süre kabullenmek istemedik. Hiç beklemediğimiz bir sonuçtu. Sonra internetten benzer hastaların durumlarını araştırdık, bazılarıyla iletişim kurduk, kendimizi yavaş yavaş alıştırdık" dedi.

Doktorlara canlı nakil için ne yapılabileceğini sorduklarını anlatan Geli, sözlerine şöyle devam etti: "Oğlum İsmail ve 25 yaşındaki evli kızım Öznur'un ilk etapta verici olabileceği belirtildi. Öncelikle oğlum için test yapıldı, uygun bulundu ve nakil yapıldı. Eşim üç hafta gibi kısa bir sürede toparlandı. Artık yemek bile yapabiliyor. Dokuz Eylül Hastanesi'ne kontrollere geliyoruz. Doktorlara ve tüm sağlık personeline teşekkür ediyoruz."
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 14:18:20
Güncelleme :28 Temmuz 2009 Salı 14:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?