24
Mayıs
2024
Cuma
ALAŞEHİR - MANİSA

ASİAD'tan esnafa kriz semineri

ALAŞEHİR'DE ESNAFA YÖNELİK 'KRİZ' SEMİNERİ

Alaşehir Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) tarafından esnafa yönelik "Krizde Müşteri Kazanma Teknikleri" konulu seminer düzenlendi.

ASİAD Konferans Salonu'nda yapılan seminere yaklaşık 200 esnaf katıldı. Açılış konuşmasını yapan ASİAD Başkanı Sami Çeltikoğlu, "Dünyanın 17. büyük ekonomisine sahip ülkemizin kalkınması için yurt içi ve yurt dışı ticari ilişkilerini geliştirmek, vizyonu genişletmek, ülkemiz ve dünya ülkeleri arasında bir köprü kurabilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Üyelerimizin önce ilçemiz, sonra ülkemiz çapında ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda gelişimini sağlamayı hedefledik. Bunun için meslek alanında kendimizi geliştiren, yeni alanlarda bilgi sahibi olabilmek için geziler, seminerle düzenliyoruz. Bu gün de dünya çapında yaşanan ekonomik krizde 'Krizde Müşteri Kazanma Teknikleri' konulu seminer düzenledik. Amacımız esnaflarımıza yardımcı olabilmek." dedi. Çeltikolu ayrıca, dernek olarak daha önce yaptıkları bazı faaliyetlerden söz ederek, Alaşehir'de Ramazan ayı boyunca her gün bin 300 kişye iftar yemeği verdiklerini, okullarda ihtiyaç sahibi öğrencilere giyim yardımı yaptıklarını, üyelerinin eğitimi için seminerler ve yurt içi, yurt dışı geziler düzenlediklerini sözlerine ekledi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Karadeniz Sanayici ve İş adamları Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı, kriz ortamında müşteriyi elde tutma ve yeni müşteriler kazanma tekniklerini anlattı. Müşteri kimdir, müşteri tipleri, iç ve dış müşteri kavramları, çalışanları memnun etmeden müşterileri memnun edebilme, işletmelerin müşteri kaybetme nedenleri, mükemmel hizmet nedir ve mükemmel hizmet engelleri nelerdir, müşterilerle iletişim, müşteri şikayetleri, çözüm yolları, müşteri menuniyeti ve anket çalışmaları hakkında örneklerle bilgiler verdi. Yaşar Bıyıklı, devlet kurumları dahil olmak üzere tekel konumunda olan kurumların bile müşteriye önem verdiğini, bu durumda esnafın müşteriye daha fazla ilgi göstermesi gerektiğine dikkat çekti.

ALAŞEHİR'DE ESNAFA YÖNELİK 'KRİZ' SEMİNERİ
ALAŞEHİR'DE ESNAFA YÖNELİK 'KRİZ' SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 12:56:04
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 16:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?