19
Mayıs
2024
Pazar
ALAŞEHİR - MANİSA

ASİAD'tan Vali Güvenç'e ziyaret

Alaşehir Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Sami Çeltikoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Vali Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Sami Çeltikoğlu Vali Güvenç'e sunum eşliğinde derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çeltikoğlu, “Alaşehir'deki Sultaniye yaş üzüm üreticileri malını ürettikten sonra pazarlama sorunuyla karşılaşıyor. Çiftçiye tüccar tarafından verilen çek veya senetin karşılığı çıkmayınca çiftçi mağdur oluyor, çiftçi bu aşamadan sonra muhatap olacağı kişi veya kurum bulamıyor. Çeki karşılıksız çıkan tüccara yaptırım gücü kullanamıyor. Çiftçinin bu şekilde mağdur olmaması için çözüm arayışları içerisindeyiz. Bazı bölgeler üretici birlikleri kuruyorlar. Kurulan üretici birliklerine belediye ve kaymakamlıklar destek veriyor. Kurulan Üretici Birlikleri, bölgeye gelen tüccarlardan ne kadar ne alacaklarını belirten teminat mektubu istiyor. Çiftçi de Üretici Birliğine sorarak emin olduktan sonra ürününü tüccara satıyor. Bu sistemin bölgemizde kurulmasını, Belediye, Kaymakamlık ve sizlerin desteğiyle çiftçimizin mağdur olmasını önlemek istiyoruz” dedi.

Vali Celalettin Güvenç de ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Genç işadamları olarak örgütlenerek toplumun sorunlarıyla ilgilenmeniz çok güzel. Çeşitli sorunların çözümünde bu şekilde çalışmanızın faydalarını göreceksiniz. Tarım İl Müdürlüğümüz tarafından Kaymakamlarımıza, Üretici Birlikleri Yasası hakkında bilgilendirmede bulunulması için gerekli desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 16:29:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?