17
Mayıs
2024
Cuma
ALAŞEHİR - MANİSA

Başhekimler Alaşehir'de toplandı

Alaşehir Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay ve şube müdürleri ile başhekimler ve sağlık grup başkanları katıldı.Toplantıda ilk olarak katılımcılara, Alaşehir Devlet Hastanesi’nin tarihi gelişimini anlatan bir sinevizyon gösterisi izletildi. Ardından da İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay tarafından açış konuşması yapıldı.
Dr. Ziya Tay konuşmasında, "Sağlık alanında Manisa genelinde büyük bir yol kat ettik. Son bir yıl içerisinde Sağlık Müdürlüğü olarak Manisa genelindeki hastanelerimize 11 adet ambulans kazandırdık" dedi.

En büyük sıkıntının ’112 Acil Servisleri’nde ve hasta sevkiyatlarında yaşandığını belirten Tay, "Birçok hastanemizin acil servislerinde bulunması gereken malzemeler eksik. Hatta bazı görevliler, nelerin bulunması gerektiğini bile bilmiyor. Bu amaçla tüm acil personelimizi seminere alacağız. Bundan böyle acil eğitim sertifikası olmayan personel, acil servislerde çalışamayacak.Tüm personel, bakanlık temel modül eğitiminden geçirilecek. Bununla ilgili ilk eğitim bölgemiz, Turgutlu Devlet Hastanesi olacak. Sırayla tüm hastanelerimiz personeli eğitimden geçirilecek" diye konuştu.

iha-alaşehir
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2004 Çarşamba 13:19:38
Güncelleme :22 Aralık 2004 Çarşamba 09:27:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?