26
Mayıs
2024
Pazar
ALAŞEHİR - MANİSA

Engellilerden 'Bizde Varız' yürüyüşü

Alaşehir Bedensel Engelliler ve Mutlu Yaşam Özel Rehabilitasyon Merkezi'nin ortaklaşa düzenledikleri "Bizde Varız" yürüyüşü Sevgi Yolu'nda yapıldı.

Mutlu Yaşam Rehabilitasyon Merkezi öğrenci ve velileri ile Bedensel Engelliler Derneği üyelerinin yürüyüşü Sevgi Yolu İstiklal Caddesi girişinden başladı, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Engelli vatandaşlar, "Her İnsan Bir Özürlü Adayıdır, Eğitimle Her Engel Aşılır, Bir Toplumun Medeniyet Seviyesi Engellilere verdiği önemle ölçülür" gibi pankartlar taşıdılar. Engelliler, yürüyüş boyunca izleyenler gül dağıttılar. İzleyenlerden bol bol alkış aldılar. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda sone erdi. Yürüyüşe yaklaşık 150 kişi katıldı.

Alaşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Rıfat Çubuk, “Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Mutlu Yaşam Rehabilitasyon Merkezi ile ortaklaşa yürüyüş düzenledik. Amacımız bize acınması değil, bizlerin de yaşamın birer parçası olarak kabul edilmemizi istiyoruz. Her insan bir engelli adayıdır, bu açıdan herkesin bu acıyı tatma ihtimali var. Bizler bu acıyı yaşayanlar olarak, toplumdan dışlanan değil, toplumun birer bireyi olduğumuzu duyurmak için, Alaşehir'de yaklaşık bin tane engelli vatandaş olduğunu hatırlatmak için bu yürüyüşü düzenledik” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 11:39:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?