19
Mayıs
2024
Pazar
ALAŞEHİR - MANİSA

Engellilere hizmet binası hediyesi

Alaşehir Belediyesi, işitme ve zihinsel engellilerin halen kullandıkları hizmet binasını mezlis kararıyla engellilere bağışladı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında yapılan anlamlı bağış, engellilerin yüzünü güldürdü.


3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Sağır ve Dilsizler Derneği'nde tören yapıldı. Törene Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş, MHP İlçe Başkanı Halis Yörür, MHP'li İl Genel Meclisi Üyeleri Adem Aslan, Tahsin Okumuş, MHP Kadın Kolları üyeleri katıldılar. Başkan Daş, yaklaşık 10 yıldır belediye başkanı olarak görev yaptığını hatırlatarak, "Alaşehir'de bir ilk olarak üçüncü kez aday oldum. Geçen 10 yılda hep engelli vatandaşlarımın yanında oldum, onlara engelli olduklarını hissettirmemeye çalıştım. Çalışabilecek durumda olan engelli vatandaşlarımı işe yerleştirerek, çalışamayanlara bakacak bir ortam sağladık. Çalışmalarımız artarak devam edecektir." dedi. Kendisini dinleyen engellilere bir de müjde veren Başkan Daş, kullandıkları mevcut hizmet binasının meclis kararıyla kendilerine bağışlandığını açıkladı. Bu arada Başkan Daş'ın konuşmaları rehber Fehime Güngör tarafından özürlülere aktarıldı.

Engelliler adına konuşan Tamer Karadağ ise Başkan Kadir Daş'ın kendilerine verdiği desteğe teşekkür ederek, "Belediyemiz sayesinde 250 kayıtlı üyemize ulaştık. Alaşehir ve çevresinde yaklaşık bin civarında engelli vatandaşımız olduğunu tahmin ediyoruz. Bunlara da ulaşmaya çalışıyoruz. Başkanımızın destekleriyle üyelerimiz ücretsiz olarak Salihli ve İzmir'de bulunan engelliler okulunda eğitimlerini sürdürebiliyor. " diye konuştu.


Daha sonra, İzmir Engelliler İlköğretim Okulu Müdüresi Tülay Aktaş ve Salihli Eğitim Uygulama ve İş Eğitimi Merkezi Müdürü Cafer Azak'ın, engelli vatandaşların eğitimi için İzmir ve Salihli'ye öğrencileri servis araçlarıyla taşınmasını sağladığı için Belediye Başkanı Kadir Daş'a gönderdiği plaketler Başkan Daş'a verildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 17:29:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?