19
Mayıs
2024
Pazar
ALAŞEHİR - MANİSA

Kaymakam öğrencilere süt dağıttı

Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, Dünya Süt Günü nedeniyle Baklacı Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerini ziyaret ederek süt dağıttı.

İlçe Tarım Müdürü Rıza Gülmez ile birlikte öğrencileri ziyaret eden Kaymakam Musa Uslan, Birleşmiş Milletler (BM) Teşkilatı Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun 1956 yılında aldığı kararla 21 Mayıs gününü "Dünya Süt Günü" olarak ilan edildiğini hatırlatarak, "Bu özel gün ülkemizde ilk kez 1991 yılında kutlanmaya başlanmıştır. Günün amacı sağlıklı nesiller yetiştirilmesine yardımcı olmak, yurt içi talebi canlandırmak, her yaş grubunun süt içmesini sağlamak, süt ve mamüllerini artırmaktır. Çünkü bir ülkenin ekonomik ve sosyal yönden gelişebilmesi, toplumun kalkınabilmesi, fiziksel ve zihinsel niteliklere sahip olan sağlıklı bireylerden oluşması ile mümkündür. Süt canlının yaşayabilmesi için gerekli besin maddelerini içinde bulunduran kusursuz bir besin maddesidir." dedi.

Kaymakam Uslan ayrıca, süt içmeye küçük yaştan başlanarak alışkanlık haline getirilmesi, öğrencilere süt ve süt ürünlerinin yararalarının anlatılması yönünde bu yıl İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Kaymakam Musa Uslan daha sonra İlçe Tarım Müdürü Rıza Gülmez ile birlikte öğrencilere süt dağıttı.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 15:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?