20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALAŞEHİR - MANİSA

Köylere ekmek servisi

Manisa’nın Alaşehir İlçesi’nden üç fırıncı, başlattıkları ekmek rekabeti nedeniyle ürettikleri ekmekleri dolmuşlarla köy köy gezerek satıyor.

Sabahın erken saatlerinde dolmuşlara yüklenen taze ekmekler, başta Alaşehir olmak üzere sırasıyla, Sarıgöl ve Uşak’ın Eşme, Denizli’nin Güney, Sarayköy ve Buldan ilçeleri ile köylerine kadar servis yapılıyor. Satış elemanı Mustafa Tuzlak, "Ben ve diğer arkadaşım sabah erkenden fırından çıkarılan ekmekleri tazeliğini bozmadan poşet içinde Sarıgöl, Alaşehir ve Eşme yönündeki tüm köylere giderek evlere kadar satıyoruz. Ben sattığım ekmek başına 100 lira alıyorum. Dörtlü ekmeklerden günde bin 200 tane satıyorum. Bu uygulamadan vatandaş çok memnun. Zira ekmeği evine kadar gidiyor. Sabahları vatandaşlar evlerinin önüne kadar çıkarak yolumuzu gözlüyor" dedi.

Öte yandan, ekmeklerinin evlerine kadar gelmesinden memnun olan köylüler, "Gerçekten ekmekler sabahın erken saatlerinde evimizde oluyor. Bu nedenle bakkala gitmeye gerek kalmıyor. Bu uygulamayı seviyoruz. İnşallah devam eder" dediler.

MANİSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 10:54:18
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 17:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?