20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALAŞEHİR - MANİSA

Küçük işletmelere faizsiz kredi

Alasehir Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Baskanı Sami Çeltikoglu, imalalatçı esnaf ve sanatkar ile Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) finansman ihtiyacını karşılamak amaci ile KOSGEB tarafindan "Sıfır Faizli İstihdam Endeksli Cansuyu Kredisi Desteği" programıyla ilgili bilgiler verdi.


İmalatçı esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ'lere sagladıkları 50 milyon YTL'lik kaynakla oluşturulan kredi hacmi toplamının 350 milyon YTL olduğunu ve kullanilacak kredi faizinin tamamının KOSGEB tarafindan karşılanacağını hatırlatan Sami Çeltikoğlu, "10 bine yakın imalatçı esnaf ve sanatkar ile KOBİ'lerin yararlandırılması planlanan programda, kredi kullanımı 350 milyon YTL'lik kaynakla sınırlı olacaktır. Bu programdan yararlanmak isteyen imalatçı esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ'lerimizin kredi talepleri, başvuru sırasına göre değerlendirilecektir. Kredi destek başvuruları 26 Kasım 2008 Çarsamba günü mesayi saati başlangıcı itibariyle, anlaşma yapılan banka şubelerinden herhangi birine yapılabilecektir." dedi.

Bu arada, 2008 Ekim ayı sonu itibari ile çalışan sayısı 1-9 arasında olan imalatçı esnaf ve sanatkar ile mikro ölçekli KOBİ'ler için kredi üst limiti 25.000 YTL, 2008 Ekim ayı sonu itibari ile çalışan sayısı 10-250 arasinda olanlar KOBİ'ler için üst limitin 100 bin YTL olduğu, KOBİ'lerde 9'un üzerinde çalışanı olanlara, bu sayının üzerindeki çalışan başına 2 bin YTL artı olmak üzere üst limit 100 bin YTL olarak uygulanacağı belirtildi.


Kredi vadesi ilk 3 ayı ödemesiz kalanı aylık eşit taksitler halinde ödenmek üzere toplam kredi vadesi 12 ay olarak belirlenirken, kredi başvurularının Vakıfbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Şekerbank, TEB ve Fortisbank şubelerinden birisine yapılacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 23:35:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?