19
Mayıs
2024
Pazar
ALAŞEHİR - MANİSA

Manisa-Alaşehir'de özürlülere 10 gün boyunca özel poliklinik

Özürlüler Haftası nedeniyle, Alaşehir Devlet Hastanesi’nde, özürlülere 10 gün süreyle özel poliklinik tahsis edildi.

Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimliği, Özürlüler Haftası’nı dikkate alarak, bir polikliniği 10 gün süreyle özürlülere tahsis etti.

Başhekim Muzaffer Yurttaş, "Özürlüler Haftası nedeniyle, Alaşehir’de bulunan tüm özürlüleri sağlık taramasından geçirerek, bir jest yapmayı planladık. Bu amaçla kurduğumuz poliklinik, 10 gün süreyle hastane mesaisi bittikten sonra saat 16.00-17.00 arası hizmet verecek." dedi.

Başhekim Yurttaş, "Amacımız, özürlü vatandaşlarımızın kuyruklarda beklememesi. Tüm özürlüleri muayene edip, hepsi için ayrı dosya oluşturduktan sonra, kendi polikliniklerinde muayene olabilmelerini sağlayacağız. Sağlık güvencesi olmayan özürlülerimizin giderlerinin tamamı, kaymakamlığımız tarafından fondan karşılanacak" diye konuştu. Bundan sonra da özürlü vatandaşları kayda alıp, randevulu sisteme geçebileceklerini kaydeden Yurttaş, şunları söyledi: "Özürlü vatandaşlarımız, hastanede bekleyeceğine evinde oturur, randevu saatinde muayeneye gelir. Başka bir bölümde tedavi görmesi gerekiyorsa, o poliklinikten de sırasını alıp kuyrukta bekletmeyeceğiz. Bunları takip etmesi için yine özürlü bir personelimizi görevlendirdik."
Özürlüler Derneği Başkanı Rifat İnal ise, Başhekimin kendileri için büyük bir özveride bulunduğunu ve Türkiye’de ilk kez özel özürlüler polikliniği oluşturduğunu belirtti. İnal "Alaşehir genelindeki kayıtlı özürlü sayımız 254. Derneğimize kayıtlı olmayan üyelerimizle birlikte yaklaşık 365 özürlü vatandaşımız var. Tüm mahalle ve köy muhtarlarından, özürlü olan vatandaşlarımızın isimlerini istedik. Başhekimimiz bizler için büyük bir özveride bulunarak, belki de Türkiye’de ilk kez özel özürlüler polikliniği oluşturdu. Bizler sıraya girip kuyrukta beklerken, çok zorlanıyorduk. Bundan böyle bu sıkıntıları yaşamayacağız. Hastanemizdeki bu güzel davranışın, tüm Türkiye’de yaygınlaştırılmasını istiyoruz" dedi.
(ND-KE-SN-MEG-DE-Y

MANİSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2004 Çarşamba 15:10:36
Güncelleme :16 Şubat 2005 Çarşamba 11:35:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?