30
Mayıs
2024
Perşembe
ALAŞEHİR - MANİSA

Milletvekilleri Alaşehir'de

Alaşehir Ziraat Odası'nı ziyaret eden MHP Manisa Milletvekilleri, hükümetin fındıkta olduğu gibi üzüme de destek vermesi için üzüm üreticilerini miting yapmaya davet etti. 

MHP Manisa Milletvekilleri Mustafa Enöz, Erkan Akçay ile Ahmet Orhan, Alaşehir Ziraat Odası'nda oda başkanı Necdet Türk, Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş ve üreticilerle biraraya geldi. 

Üzümcünün yaşadığı sorunları değerlendiren Enöz, "Hükümet 'Çiftçiye destek yok, herkes elini taşın altına soksun diyor' ama çiftçi başını taşın altına sokmuş daha ne yapsın? Girdi fiyatları ikiye katlamış, üzüm fiyatları yarı yarıya düşmüş. Erik, kavun, karpuz, domates, salatalık, son olarak ta üzüm maliyetleri ikiye katlanırken, bu ürünlerin fiyatları yarı yarıya düşmüş. Devlet üzüme destek vermeli, fındığa veriyorsa üzüme de vermeli. "diye konuştu. Üreticilerin destek için daha çok ses çıkarması gerektiğini belirten Enöz, üreticilere seslenerek, "Siz sesinizi çıkarmazsanız hükümet size hiç bir şey vermez. Sesinizi çıkarmazsanız en iyi günleriniz bu günler olur. Eğer sesinizi çıkarmazsanız ocağınıza darı ekersiniz. Darıyı tarlayamı yoksa ocağınıza mı diktiğinizi zaman içerisinde görürsünüz. Ziraat odalarına sesleniyorum; Bir an önce çiftçiler örgütlenmeli ve miting yaparak seslerini duyurmalıdırlar." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 14:28:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?