18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALAŞEHİR - MANİSA

Ödüllü hadis ezberleme yarışması

ALAŞEHİR'DE HADİS EZBERLEME YARIŞMASI

Alaşehir Müftülüğü tarafından düzenlenen hadis ezberleme yarışmasında, Gamze Genç birinci oldu.

Müftülük toplantı salonunda yapılan yarışmada, Alaşehir Müftüsü Mahmut Mintaş ve vaiz Zekeriya Koşum komisyon üyeliği yaptı.

Hadis yarışmasına on ayrı kurstan 37 öğrenci katıldı. Önce Arapçası sonra Türkçe anlamı okunan hadis yarışmasında yarışmacılar birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı.

Alaşehir Müftülüğü tarafından düzenlenen hadis ezberleme yarışmasında İbrahim Çakır Kur'an Kursu öğrencilerinden Gamze Genç birinci, Şengül Çankaya ikinci, Leyla Ören üçüncü oldu.

Dereceye giren yarışmacılara çeşitli ödüller verildi.

Hadis ezberleme yarışması yanında ayrıca Kur'an Kursu öğrencileri arasında salavat okuma yarışması düzenlendi. Bu yarışmada da Gamze Genç, Leyla Ören, Gonca Çetin, Rabia Gürgen ve Songül Çankaya sırayla ilk beş sırayı paylaştı.

İbrahim Çakır Kur'an Kursu müdiresi Cennet Oturak, dereceye giren yarışmacıları onore etmek için çeşitli hediyeler verdi.

Cennet Oturak, "kursiyerlerimizin hepsi birbirinden güzel okumalar yaptı, seçim yapmak o kadar zor ki ama derecelendirmek te gerekiyor. Bir emek harcayarak bu başarıyı yakalayan yarışmacılarımızı kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Alaşehir Müftüsü Mahmut Mintaş da "amacın peygamberimizin doğum yıldönümü kutlamaları kapsamında Kutlu Doğum Haftası'nı en iyi şekilde kutlamak olduğunu" söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 14:20:02
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 15:24:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?