29
Mayıs
2024
Çarşamba
ALAŞEHİR - MANİSA

Öğrencilere ücretsiz tiyatro

Alaşehir Belediyesi kültür hizmetleri kapsamında ilköğretim öğrencileri için tiyatro oyunu organize etti.


Belediye Sinema Salonu'nda sergilenen oyunu yaklaşık 2500 öğrenci izledi. Yönetmenliğini Hayati Sarı’nın yaptığı tek perdelik oyunda sevgi, barış ve kardeşlik anlatılıyor. 'Bıdık Ali ve Robotu” ile uyuşturucu ve korunma yollarını anlatan “Cehalet” oyunları Ankara Yeni Umut Tiyatro’su oyuncuları tarafından sahnelendi. İlköğretim birinci kademe öğrencilerine yönelik oyunda gençlerin uyuşturucuya karşı korunmaları, anne ve babaların çocuklarını korumaları komedi-dram biçiminde anlatıldı.


Tiyatroyu izleyen öğrenciler hem güldüler, hem kızdılar, hem de üzüldüler. Yönetmen Hayati Sarı, “Hepsi sizin ve bizlerin yaşayabileceği birer olay, bunlar sadece oyunlaştırılarak anlatıldı.”dedi.


Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş ise “Belediye kültür hizmetleri kapsamında çocuklarımıza hayatı sevdirmek, dostlukları geliştirmek, öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan korumak ve korunmanın yollarını küçük yaşta öğretmek için ücretsiz olarak oyunu izlettirdik. Amacımız bilinçli bir toplumun temelini küçük yaşta atmaktır.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 18:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?