25
Mayıs
2024
Cumartesi
ALAŞEHİR - MANİSA

Okullar Evrenli'de fidan dikti

ALAŞEHİR'DE ORMAN HAFTASI KUTLAMALARI

Orman Haftası nedeniyle Alaşehir ilçesinde düzenlenen kutlamada, Evrenli köyü orman sahasında fidan dikimi gerçekleştirildi.

Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlamaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Furtuna, Orman İşletme Şefi Bektaş Korkulu, Alaşehir İlköğretim Okulu idarecileri, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Öğrencilere ormanların önemini anlatan Orman İşletme Şefi Bektaş Korkulu, "Bir santimetre toprak yüz yılda oluşuyor. Orman her gün yok olmakta olan toprakları tutuyor. Bizim görevimiz ormanı korumak ve yaşatmak. Bunun için ormanlık bölgelere izmarit atmamalıyız, orman alanında ateş yakmamalıyız, şişe kırıkları bırakmamalıyız. Yangın veya duman gördüğümüzde hemen ihbar etmeliyiz. Her gün yeni ağaçlar dikerek ormanlarımızı korumalıyız." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Furtuna da, "Yurdumuzun sınırlarına asker dikerek, topla silahla korumak yetmez. Yurdumuzu korumak ve yaşatmak için ağaç dikmemiz ve orman alanlarını korumamız gerekir. Öğrencilerimize bu bilinci kazandırabilmek için bu gün burada bütün okullar kendilerine ayrılan alanda ağaç dikecekler. Önemli olan ağaç dikmek değil, dikilen ağacı ve mevcut ormanlarımızı korumaktır." diye konuştu. Daha sonra tüm okullar kendilerine ayrılan alanda fidan dikimi yaptılar. Fidanların önüne de okulların isimlerinin yazılı olduğu levhalar dikildi.

Bu arada, Orman Haftası ile ilgili şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

ALAŞEHİR'DE ORMAN HAFTASI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 14:23:05
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 14:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhat sağlam IP: 160.75.124.xxx Tarih : 29.03.2010 11:06:39

hey Allah ım..bu alaşehir ,lköğretimden ağaç diken çocukların resmi nerde???