17
Haziran
2024
Pazertesi
ALAŞEHİR - MANİSA

Ramazan fırsatçılarını şikayet edin

Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, üreticiler zam yapmadığı halde Ramazan'da fiyatları şişiren spekülatörlere tepki gösterilmesini ve ilgili makamlara da şikayet edilmesini istedi.

Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde açıklamalarda bulunan Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk ''Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin yaptığı araştırmaya göre; üretici ile tüketici arasındaki fiyat farkının baklagillerde % 177 'ye, yaş sebze ve meyvelerde % 240'a, kurutulmuş ürünlerde de % 266'ya kadar çıktığı sonucuna varıldı. Üretici zam yapmadığı halde, manavlarda ve marketlerde böyle bir durumun ortaya çıkması oldukça düşündürücüdür'' dedi.

Bazı spekülatörler tarafından kuraklık ve Ramazan fırsatçılığı yapılabileceğine dikkat çeken Başkan Necdet Türk, vatandaşların böyle bir durumla karşılaşmaları halinde tepki göstermelerini ve ilgili makamlara da şikayet etmelerini istedi. Türkiye'ye kuraklığın maliyeti'nin 5 milyar YTL olduğuna dikkat çeken Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, buna rağmen üreticilerin zam yapmadığı ürünlerin manav ve marketlerde aşırı fiyatlarla satılmasının doğru olmadığını dile getirdi.

Türk , ''Ramazan bizim için çok özeldir. Bunu fırsat bilip fiyatları arttırmak hem günah hem de ahlaki değil. Tüketiciler bilinçli davranmalı ve etiketleri kontrol etmelidirler. Anormal fiyatlarla karşılaştıkları durumlar da tepki gösterip ilgili makamlara şikayette bulunmalılar'' diye konuştu.

Tarım ve Köy işleri Bakanlığı'nın Ramazan ayında zam fırsatçılarıyla etkin mücadele kararı aldığını da söyleyen Türk, şöyle devam etti: ''Eğer vatandaş bilinçli davranırsa karşılaştıkları anormal durumları İlçe Tarım'a ve Belediye'ye iletirse gerekli zabıta önlemleri alacaktır. Çünkü bu kurumlar, zirai ürünlerin üreticileri tarafından ne kadar'a satıldığı konusunda bizimle sürekli irtibat halinde olacaklardır.''

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 17:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?