24
Mayıs
2024
Cuma
ALAŞEHİR - MANİSA

Rüşvet zanlıları tutuklandı

Alaşehir İlçe Tarım Müdürlüğü, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve iki ayrı özel Gümrük Müşavirliği'nde evrakta sahtecilik ve rüşvet iddiasıyla birisi kadın olmak üzere dördü memur, dördü sivil 8 kişi gözlem altına alındı.

Manisa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda T.C Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı Batı Anadolu Bölge Müdürlüğü Alaşehir DTS (Dış Ticaret Standarizasyon ) Denetleme Grup başkanı A.A.(50), İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi B.Ö. (29), Ziraat Mühendisi E.A. (40) ve ziraat teknisyeni M.K. (45), Gümrük Müşavirliği sahibi A.G.(42), Gümrük Müşavirliği'nde şoför olarak çalışan H.K. (45), muhasebeciler H.S. (30) ve K.G.(35) gözlem altına alındı.

Manisa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 6 aydır kamera ve telefon dinlemesine aldıkları zanlıların iş ve evlerine baskın yaptı. Evrakta sahtecilik ve rüşvet iddiasıyla başlatılan operasyon 21.12.2010 günü sabahı saat 06.30 da 16 ayrı noktada eş zamanlı olarak yapıldı. Zanlılar Alaşehir Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulandıktan sonra bugün Alaşehir Adliyesi'ne sevk edildiler.

Emniyet yetkilileri, evrakta sahtecilik yapılarak uygun olmayan ürünlerin ihracatına izin verildiğini ve bu şekilde devletin zarara uğratıldığını, sahte raporlarla ihracatı yapılan ürünlerin ihrac edildikleri ülkelerden iade edilmesine neden olduklarını söylediler. Rüşvet verildiği iddia edilen kişilere de gerek para gerekse yemek yedirilerek, kredi kartlarının borçları ödenerek değişik şekillerde rüşvet verilme işlemleri gerçekleştirildiği kaydedildi.

Zanlıların Alaşehir Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan sorgulamaları gece yarısına kadar sürdü. Saat 01.00 sularında tamamlanan sorgulamalardan sonra tüm sanıklar tutuklanarak Alaşehir M Tipi Cezaevi'ne gönderildiler.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2010 Cuma 13:18:00
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 11:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?