17
Haziran
2024
Pazertesi
ALAŞEHİR - MANİSA

Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde belediye tarafından bu yıl ilki düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda 100 firma ürünlerini sergileme imkanı buldu. 

Atatürk Stadyumu çevresinde kurulan Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılış kurdelesini ilçe Kaymakamı Musa Uslan, Belediye Başkanı Kadir Daş, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Köseoğlu ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk birlikte kestiler. 

Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Kadir Daş, "Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 9 yıldır hayal ettiğim bir organizasyondu. Bu organizasyonu gerçekleştirmenin büyük mutluluğunu yaşıyorum. 9 yıl önce 10 bin ton olan yaş üzüm ihracatımız, bu gün 180 bin tonlara ulaşmıştır. O dönemde Alaşehir'den bir kaçış vardı ancak bu göçü önlemek için yapılan çalışmaların bu gün meyvelerini almaya başladık. İşletme sayısı 1'den 60'a, yaş üzüm ihracatı da 180 bin tona çıktı. Bu yıl 120 milyon dolarlık yaş üzüm ihracatı gerçekleştirildi. Gümrük müdürlüğü kalıcı hale getirildi. Bu günkü gelinen noktada Alaşehir bir ihracat merkezi oldu. Şimdi Alaşehir'i tarımın başkenti yapmak için start verdik. Gelecekte Alaşehir çağdaş ve modern bir kent olacaktır" dedi. 

Kaymakam Musa Uslan ise Alaşehir'e yakışan bir faaliyetin gerçekleştirilmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, "İlçemizde Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı başarıyla gerçekleştirilmiştir. Temennim, yöremiz çiftçileri gelişen teknolojiyi yakından takip edip bilinçli ve kaliteli bir ürün üreterek ihracat yapmasıdır. Ürettiğimizi dış piyasalara sattığımız takdirde Alaşehir'in ekonomisi de kalkınmış olacaktır. Mobil olarak kurulan gümrük müdürlüğü kalıcı hale getirilmiştir. Gümrük müdürlüğünün gelmesi ile birlikte 2005 yılında 95 milyon dolar olan ihracat 2006 yılında 97 milyon dolara bu yıl itibariyle 120 milyon dolara çıktı. Yıl sonuna kadar bu rakamın 130-140 milyon dolara çıkmasını bekliyoruz. Yani ihracatta bir önceki yıla göre yüzde 40 oranında bir artış sağlandı. Artık Alaşehir yatırım yapan işletmecilerimiz mutlu olacaklardır. Yatırım yapmak isteyen yeni işletmecileri de davet ediyoruz" diye konuştu. 5 gün sürecek olan tarım ve hayvancılık fuarını gezecek olan Alaşehirli çiftçiler ve çevre halkı gelişen teknolojiyi yakından görme imkanı bulacaklar.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 15:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sükrü Kayacik Mak.Müh.&Islt.Yük.Müh. IP: 84.142.253.xxx Tarih : 20.10.2007 20:39:06

Sn.Baskan'in calisma azmini,ürettiklerini vede hedeflerini kutlamak lazimdir.Basarili calismalarindan birisini daha gerceklestirmis.Hayirli olsun.Insallah Alasehir ve cevre Halki,Fuar bilincini kavrar ve bu firsati iyi kullanir.