16
Mayıs
2024
Perşembe
ALAŞEHİR - MANİSA

Ücretsiz sağlık taraması

Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Belenyaka ve Narlıdere köylerinde sağlık taraması yapan Belediye Sağlık Polikliniği personeli, tedaviye ihtiyacı olan hastalara ücretsiz ilaç dağıttı. 

İlçedeki köyleri dolaşarak sağlık hizmeti götürmeye çalışan Alaşehir Belediyesi Sağlık Polikliniği ekipleri, bu defa Belenyaka ve Narlıdere köylerine gitti. Sabah saatlerinde sağlık taramasına başlayan görevliler, muayenelerde en çok astım, hiper tansiyon, sinüzüt rahatsızlıkları ile tarıma bağlı çalışmalardan dolayı eklem ve kas ağrıları ile karşılaştı. Sağlık güvencesi olmayan hastalara ücretsiz ilaçlar verildi. Bu arada Belenyaka'da yatalak olan Emine Özmen (68) isimli hasta evinde muayene edildi. 

Taramayla ilgili açıklama yaan Belediye Sağlık Ocağı Doktoru Sinan Akkurt, “Hafta içi sürekli olarak şehir merkezindeki vatandaşlarımızın sağlık sorunlarını gidermeye çalışıyoruz. Hafta sonları da köylerimizde sağlık taramaları yapıyoruz. Hastalarımızı muayene ettikten sonra sağlık güvencesi olmayanlara elimizde olan ilaçları ücretsiz olarak veriyoruz. Belenyaka ve Narlıdere köylerinde yaptığımız sağlık taramasında 100 vatandaşımızı muayene ettik. Bazı hastalarımızın, hastalıklarının ne olduğuna kesin tanı koyabilmek için kendilerini polikliniğimize davet ettik. Burada gerekli olan tahliller yapılacak ve tedavilerine başlanacaktır” dedi. 

Sağlık kontrolünden geçen Belenyaka Köyü Muhtarı Hüseyin Özmen, ilk defa köylerinin sağlık taramasından geçirildiğini ifade ederek, doktorlara ve hizmetin gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Belediye Başkanı Kadir Daş da verilen sağlık hizmetiyle ilgili açıklamada bulundu. Daş, “Sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra insanlarımızın en önemli sorunlarından biri olan sağlık sorunlarıyla da ilgilenmek bizim görevlerimiz arasında. Bu amaçla şehre gelmekte zorluk çeken, bekli de hayatında hiç doktor görmeyen insanlarımız var. Bu insanlarımıza ulaşmak, sağlık sorunlarını giderebilmek için belirli haftalarda şehre uzak, özellikle dağ köylerimizde sağlık taraması yapıyoruz. Burada tedavi edebildiğimiz hastalarımıza ilaç toplama kampanyaları ile temin ettiğimiz ilaçları özellikle sağlık güvencesi olmayan hastalarımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz” diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 18:44:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?