23
Mayıs
2024
Perşembe
ALAŞEHİR - MANİSA

Uçurtma şenliği, panayıra döndü

Alaşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 3. Uçurtma ve Bahar Şenliği, Kenan Evren Parkı’nda gerçekleştirildi.

Kenan Evren Parkı’nda düzenlenen uçurtma yarışmasına yaklaşık 150 kişi katıldı. Yarışmada jüri üyeleri, el emeği, en yüksekte uçabilme, uçuş güzelliği, denge sağlayabilme alanlarında puanlama yaptı. İlk 5’e giren yarışmacılar Çağlayan Karabulut, Mustafa Sezer, Hasan Aksakal, Şeyma Dölen ve Muhammet Çetiner, Alaşehir’de bulunan dershanelerde bir yıl ücretsiz kurs kazandı. 6. olan Şevki Öner bisiklet, 7. olan Meltem Koyuncu Cumhuriyet altını, 8. olan Baki Furtana yarım altın, 9. Umut Zangal çeyrek altın, 10. Hande Öztürk ise scoter kazandı.

Birincilere ödüllerini veren Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş, "Uçurtma şenliğimize katılım her yıl biraz daha artmaktadır. Bu yıl ilk kez ilçemizde bulunan ilköğretim okulları kendilerine Kenan Evren Parkı içerisinde ayrılan standlarda istedikleri şekilde pilav, ayran, tost, köfte, elişi, giyim malzeme satışları yaparak okullarına gelir sağladılar. Böylece uçurtma şenliğini bir panayır alanına döndürdük. Önümüzdeki yıllarda bu çalışmalarımız yine devam edecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 16:42:17
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 11:51:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?