18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALAŞEHİR - MANİSA

Yardım severlerden anasınıfı

ALAŞEHİR'DE YARDIM SEVERLERDEN ANASINIFI

Alaşehir Yardım Severler Derneği, kuruluşlarının 81. yılında “81 İlde 81 Anasınıfı “projesi kapsamında Yeşilyurt İlköğretim Okulu’nda anasınıfı donattılar.

Anasınıfı açılış törenine Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Şenol Girgin, Yeşilyurt Belediye Başkanı Veli Doğan, Alaşehir Yardım Severler Derneği Başkanı Yıldız Türker ve üyeleri, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı. Başkan Yıldız Türker yaptığı konuşmada, "Türkiye genelinde başlatmış olduğumuz '81 İlde 81 Anasınıfı 'projesi kapsamında, anasınıflarının düzenlenmesi ihtiyacı olan Yeşilyurt İlköğretim Okulu'nda anasınıfını düzenledik. Sınıfın iç donanımını tamamen yeniledik. Özel dolaplar, masalar, sandalyeler aldık, vestiyer yaptırdık. Çocuklarımızın ihtiyacı olan oyuncakları aldık. Sınıfımızı donattık ancak ayrılmıyoruz. Buraya yardımlarımız sürecek." dedi.

Kaymakam Musa Uslan da eğitimde gelinen son durumu değerlendirdi. Uslan, "Okuma yazma bilmeyenlerimizin oranları yüzdelerle bile ifade edilemeyecek kadar azaldı. Ancak okul öncesi eğitimde istediğimiz seviyeye ulaşamadık. Çağdaş ülkelerde eğitim üç yaşını bitirince başlıyor. Şu an çalışmalarımız eğitimi 9 yıla çıkarma yönünde. Manisa bu alanda pilot bölge seçildi. Amacımız eğitim seviyemizi daha küçük yaşlardan başlatarak kalitemizi artırmak. Bu amaçla eğitim ve diğer alanlarda her zaman yardımlarını gösteren Yardım Sevenler Derneği’ne teşekkür ediyorum. Herkesin elini taşın altına koyup, yardımda bulunmalarını istiyoruz." dedi.

Daha sonra Kaymakam Musa Uslan kurdeleyi tutarak makasları hanımlara verdi. Yardımsever hanımlar krdeleyi keserek anasınıfının açılışını gerçekleştirdiler.

ALAŞEHİR'DE YARDIM SEVERLERDEN ANASINIFI
ALAŞEHİR'DE YARDIM SEVERLERDEN ANASINIFI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 15:59:00
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 16:57:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?