22
Mayıs
2024
Çarşamba
ALAŞEHİR - MANİSA

Yuvaçlı'nın örnek dayanışması

Alaşehir'in Yuvaçalı Köyü’nde, böbrek hastası Hasan Karaaslan’ın diyaliz için haftada üç kez hastaneye gidebilmesi amacıyla tüm köylü biraraya gelerek otomobil satın aldı.

Alaşehir’in Yuvaçalı Köyü’nde ilginç bir yardımlaşma örneği sergilendi. Böbrek yetmezliği nedeniyle 3 aydır tedavi gören Hasan Karaslan (51), haftada üç kez köye 20 km uzaklıktaki Alaşehir Devlet Hastanesi’ne giderek diyalize bağlanıyordu. Ulaşımda büyük problem yaşayan Karaaslan’a yardımcı olmak isteyen köylüler, birlik olup kendi aralarında topladıkları 4 milyar lirayla bir otomobil satın aldılar.

Bağkur emeklisi olan Hasan Karaaslan, aldığı maaşla ancak geçinebildiğini ifade ederek, "3 ay önce başladığım tedavim için ulaşım zorluğu çekiyordum. Haftada üç kez özel taksi tutmak bütçemizi sarsıyordu. Köylülerimiz kendi aralarında toplanıp, beni hastaneye getirip-götürebilecek bir otomobil alma kararı almışlar. Bu karar beni çok duygulandırdı. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Otomobili kullanacak şoför ve yakıt alacak parasının olmadığını belirten Karaaslan, hastane yetkilileri tarafından konunun Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş’a iletildiğini ve Başkan Daş’ın yakıt giderini karşılama sözü verdiğini söyledi.

Eşi Dudu Karaaslan ise, "Her şeyimiz oldu. Tek arzumuz 16 yaşındaki oğlumun bir an önce ehliyet alabilmesi ve bizi hastaneye götürebilmesi. Şu anda her gelişimizde 10 milyon lira sürücü parası vermek zorunda kalıyoruz. Köylülerimiz yardımcı oluyorlar ama biz sabah geliyoruz, öğleyin dönüyoruz. Sürücü işe gitmek istese gidemiyor. Bizi beklemek zorunda kalıyor. Eşim hem hasta hem de 15 yıl önce geçirmiş olduğu trafik kazası nedeniyle sol bacağından ortopedik özürlü" diye konuştu.

Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Yurttaş da, Hasan Karaaslan’ın haftada 3 kez diyalize girmek zorunda olduğunu belirterek, "Kendisinin ekonomik yönden zayıf olduğunu öğrendik. Köylüler otomobilini almışlar. Biz de Belediye Başkanı Kadir Daş’tan yakıtını karşılamasını istedik. Sayın Başkan da yakıt giderlerinin tamamını karşılayacağı sözünü verdi" dedi.

Başhekim Yurttaş ayrıca, diyaliz hastalarına yönelik yeni bir çalışmaları olduğunu ifade ederek, sadece diyaliz hastalarına özel bir servis aracı almayı planladıklarını, en kısa zamanda bu hizmeti gerçekleştirmek istediklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 17:37:03
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 11:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?