18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Hayırseverden eğitime katkı

Manisa'nın Kula İlçesi'nde hayırsever işadamı Hacı Selim Palanduz tarafından yaptırılan Selim-Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın katılımıyla dün törenle açıldı.

Törene, Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Valisi Orhan Işın, Kula Kaymakamı Mehmet Yüce, Belediye Başkanı Halil Gülcü, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

4 Eylül Mahallesi'nde 3 katlı ve 14 derslikli olarak inşa edilen ve 625 milyona mal olan Anadolu Lisesi'nin açılışında konuşan TBMM Başkanı Bülent Arınç, ''Manisalı hemşehrilerimle gurur duyuyorum. Türkiye'de hayırseverlerin katkılarıyla okul yaptıran iller arasında 5 il içinde yer alıyoruz ve 3. sıradayız. Bu nedenle ülkem ve Manisamız için iftihar ediyorum. Kula için hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

Hayırsever işadamı Selim Palanduz ise, "İlçemde ihtiyacı duyulan böyle bir eğitim yuvasını yaptırmaktan son derece mutluyum. Tüm işadamlarının bu tür hayırlı işler yapmasını temenni ediyorum'' diye konuştu.

Arınç törende, Alaşehir Ahmet Altan Anadolu Lisesi'ni yaptıran Ahmet Altan ile Kula Selim-Sabahat Anadolu Lisesi'ni yaptıran Selim Palanduz'a
birer TBMM madalyonu verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 16:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?