23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

83 yıl sonra yeniden yaşandı

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 83. yıldönümü coşku içerisinde kutlandı.

Tören, sabah saatlerinde ilçe protokolünün şehitliği ziyaretiyle başladı. Ziyaretin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, 50. Yıl Alanı Atatürk Anıtı'nda toplandı. Çelenklerin bırakılmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Protokol mensupları, daha sonra Turgutlu Askerlik Şube Başkanlığı'nda Garnizon Komutanı Personel Ruşen Kurnaz ve belediyeyi ziyaret etti.

Tören geçidi ise Atatürk Bulvarı Orta Park alanı önünde yapıldı. Burada da saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Buradaki törende konuşan Turgutlu Belediye Başkan Yardımcı Hüseyin Simav, "Turgutlu'yu işgal eden Yunanlılar, sıkıyönetim ilan etmişler. Gece saat 09.00'dan sonra sokağa çıkma yasağı getirmişlerdir. Resmi binalara Yunan bayrağı çekilmiş. Halkın hassasiyeti olan manevi konularda tacizde bulunulmuş, mezar taşları tahrip edilmiş, tarlasına ve arazisine gitmek isteyenlere izin alma zorunluluğu getirilmişti. Gazi M. Kemal önderliğinde Türk orduları, 83 yıl evvel bugün Turgutlu'yu düşman esaretinden kurtarmıştır" dedi.

Simav, Turgutlu'nun kurtuluşunu her sene bir öncekinden daha coşkuyla kutladıklarını söyledi. Kutlama şiirlerin okunması ve Turgutlu Belediyesi folklor ekibinin gösterisinin ardından sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 14:43:30
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 16:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?