18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Öğrencilik yıllarına döndü

Yaz tatilini geçirdiği Bodrum'dan Ankara'ya dönerken memleketi Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ne uğrayan Maliye eski Bakanı Sümer Oral, Anavatan Partisi İlçe Teşkilatı Başkanı Hüseyin Maliz ve partili arkadaşlarıyla bir araya geldi.

Parti binasında bir süre arkadaşlarıyla sohbet eden eski Bakan Oral, daha sonra yapımında büyük katkıları olan ve geçtiğimiz ay açılışı yapılan Turgutlu Milli Piyango Lisesi'ne bir ziyarette bulundu. Oral'ı burada Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, şube müdürleri ve okul öğretmenleri ve öğrenciler karşıladı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez ve okul öğretmenleri eski Bakan Oral'a, okulun Turgutlu'ya kazandırılmasında verdiği yoğun çabadan dolayı teşekkür etti. Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri ve öğretmenlerle bir süre sohbet eden Oral, bir kız öğrencinin yanına oturarak okul anılarını anlattı. Oral, "Okul yıllarındaki günlerimi çok arıyorum. O yıllar benim en güzel yıllarımdı" dedi.

Basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını da cevaplandıran Oral, "Avrupa Birliği 45 yıllık bir mesele bir yol haritası, bir hedefti o hedefe uygun olarak gidiyoruz. Müzakerelerin başlaması sevindirici, ancak çok dikkatli olunması gerekiyor. Türkiye kendi birlik ve beraberlik ve sağlam yapısını koruması gerekir müzakere masasına otururken. Türkiye 1999 Helsinki Anlaşması'nda öngörülen hedefin biraz gerisinde başlamıştır" dedi.

Özelleştirmelerin Türkiye'nin yapması gereken bir olay olduğunu kaydeden Oral, "Telekom, Tüpraş, Erdemir bunlar Türkiye'nin karlı kuruluşlarıydı. Bunların özelleştirilmesi beklenen bir gelişmeydi. Özelleştirilme programındaydı. Özellikle Erdemir'in Oyak tarafından alınması olumlu olarak karşılanabilir. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 12:44:11
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 16:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?