2
Haziran
2024
Pazar
SAĞLIK

5 kişi taburcu edildi

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde güvercin besleyen bir kişinin kuşlarının aralıklarla ölmesinin ardından hastanede karantina altına alınan 9 kişiden 5'i taburcu edilirken, hayvanlardan alınan örnekler

ncelenmek üzere İzmir'deki Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderildi. Manisa İl Sağlık Müdür Yardımcısı Osman Öztürk, "Yaptığımız tetkikler sonucu ilçemizde kuş gribi tehlikesinin mevcut olmadığı görülmüştür" dedi.

Turgutlu'da bir vatandaş, 15 gün önce Cumhuriyet Mahallesi Kocabağ Sokak'taki bir apartmanda beslenen güvercinlerin öldüğünü ihbar etmişti. Dün gece ilerleyen saatlerde harekete geçen sağlık, zabıta ve güvenlik güçlerine ait ekipler, kuşları besleyen Ümit H. ve İsmail H. adlı kişilerle eşlerini ve kendileriyle yakın temas kuran 5 komşusunu tedbir için karantinaya alarak 80. Yıl Devlet Hastanesi'ne götürdü. Olay yüzünden karantina altına alınarak hastaneye getirilen 9 kişi, tedbir için aşılandı. Bu arada, şahısların evlerinin bulunduğu yerdeki çöp bidonları ve apartmanın terası ile içi dezenfekte edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Manisa İl Sağlık Müdür Yardımcısı Osman Öztürk, bir vatandaşın ihbarıyla ortaya çıkan olayın ardından oluşturulan kriz masasının çalışmalarıyla 9 kişinin tedbir amacıyla karantinaya alındığını belirterek, "Vatandaşımızın 15 gün önce satın aldığı 32 güvercin peyderpey ölünce ihbar aldık. Vatandaşlarımızı özel ekiple buluşturduk. 9 kişi için ilaçlı tedavi başlattık. İlçe Tarım Müdürlüğümüz güvercinlerin barındığı yerde ilaçlama yaptı. Sağlık ekibimiz kan örnekleri aldı. Hayvanlardan örnek alınarak Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderildi. Biz kuş gribi olabilir mi diyerek tedbirlerimizi aldık. Bu olay Manyas'taki gibi kesin kuş gribi vakası değildir" dedi.

Yaptıkları araştırmada güvercinlerin kuş gribinden ölmesinin söz konusu olmadığını öğrendiklerini kaydeden Öztürk, "Güvercinlerin sadece taşıyıcı oldukları biliniyor. Bizim olayımızda güvercinler ölmüştür. Dolayısıyla bir kuş gribi tehlikesi ilçemiz için geçerli değildir" diye konuştu.

Olay yüzünden karantina altına alınarak hastaneye getirilen 9 kişiden 5'i ise taburcu edilerek evlerine dönmelerine izin verildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 17:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?