23
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

İki sağlık ocağı için imzalar atıldı

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde devlet-vatandaş işbirliği ile yaptırılacak olan 5 ve 8 No'lu 2 adet sağlık ocağı ve bir polis merkezinin protokolü, Manisa Valiliği'nde düzenlenen törenle imzalandı.
Törene, Manisa Valisi Orhan Işın, Turgutlu Kaymakamı Ahmet Mumcuoğlu, Belediye Başkanı Serhat Orhan, İl Emniyet Müdürü Kahraman Koçak, İl Sağlık Müdürü Ziya Tay ve Sağlık Grup Başkanı Murat Yücetürk katıldı. Arsaları Turgutlu Belediyesi tarafından tahsis edilen ve Özel İdare tarafından yaptırılacak olan 5 ve 8 nolu iki adet sağlık ocağını protokolü imzalandı.
Turgutlu Albayrak Mahallesi'nde eğitim ve öğretime yeni açılan Turgutlu Meslek Yüksek Okulu'nun tren istasyonuna yakın olması dolayısıyla, öğrencilerin büyük bölümü trenle ulaşımı tercih edecekleri için buraya bir polis merkezi açılması planlandı. Mülkiyeti Devlet Demir Yolları'na ait alanda, belediye tarafından yaptırılacak olan söz konusu polis merkezinin protokolü de imzalandı.
Vali Orhan Işın, Manisa ili genelinde 2003 yılından itibaren hayırsever vatandaş ve kurumlar ile valilik arasında sağlık ocağı olarak kullanılmak üzere yapılacak toplam 15 bina yapım protokolü imzalandığını açıklayarak, "Bu binalardan 11 tanesi hizmete açılmış, 4 tanesinin ise yapımı devam etmektedir. Bugün Turgutlu Belediyesi ile imzaladığımız 2 protokol ile bu sayı 17'ye ulaştı. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Yeni yapılacak 2 sağlık ocağı ile yaklaşık 36 bin kişiye hizmet verileceği ifade edildi. Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Vali Orhan Işın'a verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 15:33:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?