17
Haziran
2024
Pazertesi
YAŞAM

Duygulandıran bağış

Pakistan'da meydana gelen şiddetli deprem nedeniyle zor günler yaşayan depremzedelere bir yardım eli de Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nden geldi.

Burada yaşayan Adile Çetin isimli bayan, sünnet düğününde çocuklarına takılan altınları Pakistan'a gönderdi.

Geçtiğimiz yaz aylarında dar gelirli ailelerin çocuklarının katılığı toplu sünnet düğününde 2 çocuğunu sünnet ettiren Adile Çetin isimli bayan, düğün sonrası yakınları tarafından çocuklarına takılan 650 YTL değerindeki 8 çeyrek, 2 yarım ve bir tam altını depremzede Pakistan halkına verilmek üzere Turgutlu Kaymakamı Ahmet Macunluoğlu'na teslim etti.

Adile ve Şakir Çetin çiftinin, evlerinin kira olması ve kendi ihtiyaçları olmasına rağmen yaptıkları anlamlı bağışla örnek olmaları, Kaymakam Ahmet Macunluoğlu'nu duygulandırdı.
Kaymakam Macunluoğlu yaptığı açıklamada, "Yaşanan depremler nedeni ile bir çok kişinin evsiz ve yardıma muhtaç duruma düştüğü Pakistan'a Turgutlu'dan başta okullar olmak üzere birçok kişinin yardımları gönderildi. Bence Adile Hanım'ın ihtiyacı olmasına ve kirada oturmasına rağmen yapmış olduğu bağış gerçekten çok anlamlı. Bu davranış karşısında duygulanmamak elde değil" şeklinde konuştu.

Eşinin inşaatlarda boyacılık yaptığını söyleyen Adile Çetin, "Bizim kirada olsa başımızı sokacak bir evimiz var. Akşam olduğunda çorbamız kaynıyor. Bizden daha zor durumda olan insanlar var. Bu nedenle eşim ile ortak aldığımız karar ile çocuklarımızın sünnet düğününde takılan altınları, evimizde yastık altında durmasındansa Pakistanlı kardeşlerimize göndermeyi uygun bulduk" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 22:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?